16-03-2018 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Review: Tile sport en slim

Hier houden we bij Up/Down van: handige dingen waarvan je nog niet wist dat je ze nodig had. De Tile is een klein vierkanten plaatje met in het midden een subtiele drukknop. Druk je op de knop, dan geeft je telefoon door middel van bluetooth een signaal wanneer je binnen dertig meter van de Tile bent. Andersom, open je de Tile-app dan kun je de tracker laten rinkelen. Via de gps kun je ook zien waar je je Tile voor het laatst hebt gezien.

Leuk, horen we je denken, maar wat heb ik daaraan?

Dat heeft er uiteraard mee te maken waar je je tracker aan bevestigt of in stopt. Want door deze aan je sleutelbos te hangen, op je laptop te plakken, in je portemonnee te stoppen of onder je zadel te plakken weet je ineens te allen tijde waar je spullen zijn. Nu is dat bij je laptop of fiets waarschijnlijk enkel handig in het geval deze ontvreemd wordt, maar bij het terugvinden van sleutels en/of telefoon maken we hier op de redactie dagelijkse minimaal een keer per dag gebruik van de Tile.

De eerste dagen moeten we nog even wennen dat we deze functie hebben. Want, voorheen betekende sleutels, portemonnee of telefoon kwijt: zoeken. Inmiddels zijn ze ware vrienden geworden en grijpen we na het checken van de vaste plek direct naar de app, wat dagelijks toch weer wat tijd en vooral frustratie bespaart. Wat diefstal betreft hebben we (gelukkig) de tas nog niet hoeven te testen, maar in elk geval zijn we daarop voorbereid.

De producten zijn verkrijgbaar in twee versies. De Sport is een sleutelhanger die wat kleiner en dikker is, de Slim is wat groter en platter en past daardoor perfect tussen de pasjes in je portemonnee.


De Tile sport en slim zijn verkrijgbaar vanaf € 34,99, meer informatie over de Tile sport en slim, is te vinden op de website van Tile. Wil je meer mountainbike artikelen lezen? Kijk dan even op onze website, waar nog meer reviews te vinden zijn.

 

 van