23-07-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Tips van AGU voor de beginnende wielrenner

Een frisse neus halen, even je hoofd leeg trappen op de fiets en genieten van bloeiende velden langs de weg. Tegen de wind in heen en terug met de wind in je rug. Klinkt goed, maar waar begin je met het samenstellen van je outfit? AGU belicht drie items waar je niet zonder kan tijdens het fietsen!

De juiste fietshelm: Goede bescherming tijdens het fietsen is van levensbelang. Bij het kiezen van een helm is de pasvorm belangrijk, Om de juiste helmmaat te bepalen meet je eerst de omtrek van je hoofd met een meetlint, ongeveer twee centimeter boven de wenkbrauwen. Kies de helm waarvan jouw hoofdomtrek binnen de aangegeven range valt, dan zit je altijd goed. Met het stelsysteem aan de achterzijde kan de helm namelijk op de juiste maat afgesteld worden. In het AGU assortiment zijn verschillende helmen opgenomen. De grootste variabele is het gewicht en het design van de helmen. Bekijk de fietshelmen van AGU op de website.

De juiste fietsbroek: Op een racefiets of mountainbike fiets je met een speciale fietsbroek. Deze is uitgerust met een zeem, oftewel padding in de fietsbroek. Een zeem zorgt ervoor dat je comfortabeler op het zadel kunt zitten. Hoe comfortabeler je op het zadel zit, hoe langer, verder en beter je kan fietsen. In de broeken uit het AGU assortiment worden drie verschillende zemen gebruikt; de GREEN95, RED120 en BLACK320. Deze zijn alle drie in zowel een dames- als herenvariant verkrijgbaar. De RED120 en BLACK320 zemen zitten ook in de fietsbroeken die door de renners van Team Jumbo-Visma gedragen worden. Het verschil tussen de zemen wordt hier duidelijk uitgelegd. Er zijn twee categorieën fietsbroeken verkrijgbaar, de bibshort en short. Het verschil tussen deze twee is dat de bibshort bretels heeft, waar die bij de short ontbreken. Bekijk de fietsbroeken van AGU op de website.

De juiste fietsbril: iets vervelender dan traanogen tijdens het fietsen, of vliegjes in je oog. Een goede fietsbril zorgt ervoor dat de ogen omsloten zijn zonder dat de bril beslaat bij inspanning en bescherming biedt tegen UV-straling. Om te voorkomen dat de brillen beslaan zijn de lenzen afgewerkt met een speciale coating en is er gezorgd voor voldoende ventilatie. Er zijn verschillende type lenzen verkrijgbaar, van meekleurende fotochrome lenzen tot HD lenzen die het zichtveld en kleurcontrast verbeteren. Bekijk de fietsbrillen van AGU op de website.

 van