24-09-2012 - Windsurfen, Nieuws

toch nog twee races op Mazda NK Windsurf Almere.

Het Mazda NK Windsurfen was het afgelopen weekeinde te gast in Almere. Het evenement dreigde door wisselingen in  windsterktes en een matige wind zonder geldige races te eindigen. Maar omdat de wind op zondagmiddag de kop opstak konden er toch twee geldige races gevaren worden.

De aanhouder wint is een gezegde dat dit weekeinde erg van toepassing was. Deelnemers en crew van het Mazda NK Windsurf probeerden zaterdag meermalen een geldige race te varen. Maar de wind bleek grillig, want werd er tijdens een goede periode met wind gestart, dan moest de wedstrijd halverwege gestaakt worden omdat de windsterkte gedurende de wedstrijd onder het vereiste minimum dook.

Van zaterdag op zondag draaide de wind naar het oosten, en begon de dag windstil. Gelukkig werd de wind krachtiger. Er konden twee races gevaren worden. De eerste werd gewonnen door de jonge en talentvolle Kiran Badloe. De tweede race was voor Casper Bouman, Nederlands windsurfer op de Olympische Spelen van 2008. Over het weekeinde stond Badloe op de eerste plaats, gevolgd door Bouman. Dirk Doppenberg mocht op de derde plaats van het erepodium gaan staan.

 van