13-06-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Toer eens anders: ‘Film, Fiets en Friet’

De bejubelde wielerdocu “Nieuwe Helden – in het hart van de Tour” draait op dit moment in diverse bioscopen in het land, maar op 22 juni aanstaande brengt de nieuw opgerichte Goed Fietsen Community dit mooie relaas over de Tour van de Argos Shimano ploeg samen met datgene waar het écht om gaat: wielrennen. Vanuit het Louis Hartlooper Complex in Utrecht wordt de passie voor de sport gevierd met de allereerste editie van de “Film, Fiets en Friet” toertocht.

Documentairemaker Dirk-Jan Roeleven, bekend van sport- en culturele documentaires voor Andere tijden sport en Het uur van de wolf, presenteert op deze dag exclusief voor de deelnemers aan de “Film, Fiets en Friet”-toertocht zijn nieuwste productie. Na vertoning van de film en een vraag- en antwoordsessie met de maker, stappen we vol inspiratie op de fiets voor een prachtige tocht van 70 of 100 kilometer over de Utrechtse Heuvelrug. De tocht is volledig verzorgd en de middag wordt afgesloten met een portie versgebakken friet en een borrel.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de vertoning van “Nieuwe Helden – in het hart van de Tour”, dus wees er snel bij! Voor meer informatie over Goed Fietsen Community en inschrijving voor “Film, Fiets & Friet”, kun je natuurlijk terecht op de website.

“Een van de mooiste sportdocumentaires die ooit gemaakt is” – Mathijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door

 van