06-05-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Toertocht Ronde van de Westfriese Omringdijk 14.07.2013

De Ronde van de Westfriese Omringdijk is één van de nieuwste fietsklassiekers bij Le Champion. Met zijn 800 jaar is de Westfriese Omringdijk één van de oudste dijken van ons land en de enige dijk ter wereld die tot monument is uitgeroepen. Het is nu mogelijk om in te schrijven voor de 3e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk. Deze zal worden gehouden op zondag 14 juli 2013.

Starten is mogelijk vanuit Alkmaar, Hoorn, Venhuizen en Kolhorn. is mogelijk voor één van de drie afstanden. De grote uitdaging van de Daikboekel is de ultieme uitdaging van veel prestatiefietsers. De hele Ronde van 130 kilometer over de afwisselende Omringdijk met uitzichten op het water van het IJsselmeer, de historische VOC-stadjes, het boeiende Westfriese landschap en de duinen in het westen is een unieke beleving. Waarbij de Markerdijk tussen Hoorn en Enkhuizen na een grondige renovatie voor het eerst sinds lange tijd weer open is.

Inschrijving is daarnaast ook mogelijk voor deeltrajecten van 30 of 60 kilometer. Bij inschrijving moet de startplaats worden opgegeven alsmede de afstand waar men aan wil deelnemen. De voorinschrijving is geopend tot en met 30 juni. Daarna kan met toeslag nog aan de start worden ingeschreven.

Meer informatie en inschrijven: www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl

 van