26-02-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Toerversie: Classica Milan-Sanremo 2014

De Classica Milan-Sanremo is een profkoers die de renners van Milaan naar Sanremo leidt. Van 21 tot 30 maart 2014 wordt ook amateurs en mountainbike liefhebbers de mogelijkheid geboden om de magische sfeer van deze klassieker te ervaren met de toerversie van Milaan-Sanremo. 

Tijdens vier verschillende dagen zullen namelijk diverse onderdelen afgewerkt worden. Zo kunnen renners deelnemen aan een gevarieerd programma dat bestaat uit wegtoer-evenementen maar staan er ook mountainbike wedstrijden gepland, en dat allemaal aan de Italiaanse Bloemenriviera.

Op 21 maart staat de Gourmet Tour van de Riviera dei Fiori (Gourmet Tour van de Bloemenriviera) op het programma. Op 22 maart gaat de 99 km lange Mediofondo Classicissima (Super Classic Cyclosportive) van start. Een dag later, op 23 maart volgt een Individuele tijdrit. Op 30 maart zal er afgesloten worden met een intensieve Enduro MTB Race.

De Profs rijden trouwens op 23 maart de Milaan-Sanremo voor professionals, een alom bekende wegwedstrijd met een afstand van 299 kilometer. Als je dan toch al in Italie bent kan je uiteraard meteen deze wedstrijd meepakken en genieten van het langsstromende peloton. Voor meer informatie en eventuele inschrijving kan je terecht op de website van het evenement.

 van