30-10-2019 - Mountainbiken, Nieuws

Topeak Mountain DA_G

De naam lijkt meer op die van een rapper dan op die van een minipomp. DA, Dual Action, wil zeggen dat je zowel met het trekken als duwen lucht in je band kunt pompen: lekker efficiënt dus. De G staat voor Gauge, de kleine, maar redelijk accurate meter waarmee je de bandenspanning kunt aflezen.

Je klemt de pomp met een hendel vast op het ventiel, waarbij de pomp zowel Presta, Schrader als Dunlop aankan. De pomp klemt direct op het ventiel vast, er zit dus geen geïntegreerde slang aan vast, zoals je dit soms bij andere merken ziet. Hoewel je grip hierdoor wat lastiger is, is deze wel steviger en pomp je echt alle lucht in de band. Het kleine metertje laat zich prima aflezen. De lange en brede buis zorgt dat je, zeker in combinatie met het DA-systeem, snel je band weer op orde hebt.

De pomp is van robuust aluminium en wordt geleverd met klem voor onder/naast je bidonhouder. Het gewicht is laag, slechts 152 gram, zodat je het zonder problemen in je rugtas gooit, maar ook makkelijk in een zakje van een shirt of jas propt. Je vult je band snel, de limiet van 60 psi houdt wel in dat het echt een MTB-pompje is en minder geschikt is voor je eventuele racefiets.

prijs: € 29,95

Meer weten over Topeak Mountain DA_G? Klik dan hier.


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van