Topeak Tetrarack voor racefietsen en MTB’s

Wanneer je je fiets ook graag gebruikt voor woon-werkverkeer of meerdaagse tochten, dan kan een rek op je fiets handig zijn. Maar wat als er op jouw bike geen oogjes zitten voor een rekje? Voilà, het Topeak Tetrarack.

Specifiek voor mountainbikes en racefietsen hebben ze een serie rekjes ontwikkeld die je eenvoudig en snel kunt bevestigen aan zowel voorvork als achterbrug, zonder dat je hiervoor bevestigingspunten op je frame nodig hebt. Let wel, dit systeem werkt niet op een carbon frame, wel op staal, titanium of aluminium.

Wij namen de mountainbikeversie mee op pad, die maar liefst twaalf kilo kan dragen. Het monteren gaat duidelijk: door middel van een klittenband en een hefboom fixeer je de rekjes, die daarmee ook echt goed vastzitten. Het rekje zelf, waar je je bagage op of aan kan hangen is met twee inbusboutjes waterpas te stellen. Dit doe je enkel de eerste keer voor montage. Het rekje zit wonderbaarlijk stevig vast en we testen het rek met een tas aan de zijkant. Op ons woon-werkritje is dit prima, je merkt eigenlijk niks van het rek, behalve dan dat het lekker is geen rugtas op je rug te hoeven dragen. Ga je echt de trails op dan is een tas zoals de Topeak Trunkbag, die bovenop de drager past, een betere keuze, aangezien deze geen zijdelingse ‘swing’ heeft. Dankzij de snelle montage is het een fluitje van een cent om voor je weekendrit het rekje weer te verwijderen.

Check de website van Topeak voor meer informatie!


Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van