24-05-2013 - Surfen, Nieuws

Top voorspelling voor golven Benelux kampioenschap golfsurfen 2013

Op weg naar de Europese wereldtop biedt SurfBenelux surfers de kans om op professioneel niveau zijn of haar kunsten te vertonen.

Den Haag, 24 mei – Voor aanstaande zaterdag 25 mei is een GO gegeven voor het eerste kwalificatie moment voor de shortboard mannen om zich te plaatsen voor de grote finale die eind september in Scheveningen tijdens de O’Neill Jackpot zal plaats vinden.

Met de mooie weersvoorspellingen en de goede surfcondities voor dit weekend, lijkt het erop dat komende zaterdag een surf spektakel gaat worden. Het event zal plaatsvinden bij het clubgebouw van KZVG (www.kzvg.nl) aan het strand tussen Den Haag en Hoek van Holland (voor de route beschrijving, check de website van KZVG). De voorrondes beginnen om 8:30 uur en de halve finales zullen rond 12:30 uur van start gaan.

Aan de kwalificatie wedstrijd doen een aantal toppers mee uit de surf scène zoals Jelle de Roode, Joshua Groot en Pepijn Tigges. Via dit event kunnen de deelnemende surfers zich plaatsen voor de grote finale in september waar de beste 16 surfers tegen elkaar zullen strijden om de Benelux titel en het prijzengeld van € 5000,-!

Over SurfBenelux:

SurfBenelux is een organisatie die zich richt op de topsport en ontwikkeling van getalenteerde surfers met als doel om een opstap naar het Europese en/of Wereld niveau te creëren. Door ontwikkeling en bevordering van de sport willen wij Nederland en België als gewaardeerde surflanden op de kaart zetten. Met het Benelux kampioenschap krijgen de beste surfers uit de Benelux een kans om het tegen elkaar op te nemen en hun niveau te meten met zijn/haar buurland.

 van