13-04-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Tour Du Grand Ballon

In het weekend van 20 en 21 mei staat alweer de 25e editie van Hago Limburgs Mooiste op de kalender. Een jubileum!! Naast de vele mooie toertochten door het Limburgse Heuvelland, de fietsbeurs en de gezelligheid rondom het Schouwburgplein wordt dit jaar op vrijdag avond 20 mei (de vooravond van de toertochten) voor de eerste keer de Tour du Grand Ballon verreden.

Wat is de Tour du Grand Ballon?
U kent het event wellicht van de Tour du Kirchroa dat al jaren op de agenda prijkt. Op de eerste plaats; het is geen wedstrijd. De ‘Tour’ is een sportieve en gezellige krachtmeting tussen enthousiaste wielerliefhebbers. Door bedrijven- en of vriendenteams wordt in estafettevorm gereden op een afgesloten parcours door de binnenstad en langs de terrassen van Heerlen. De route bedraagt 1,8 km.

Tijdens de Tour du Grand Ballon rijdt men in een team van 3 rijders. Elk teamlid rijdt in totaal 3 x 15 minuten. Om de 15 minuten wordt de tijd transponder (zit in een bidon) op de daarvoor bestemde wisselplaats bij start/finish overhandigd aan het volgende teamlid. Welk team kan de meeste ronden rijden? De hele Tour duurt 2 uur en 15 minuten. De opzet van de Tour wordt in bijgevoegd reglement nader uiteengezet.

De start vindt om 18.30 uur plaats op het eventterrein van Hago Limburgs Mooiste (Schouwburgplein). In deze unieke wielersfeer rijdt jouw team de ronden. De Tour du Grand Ballon belooft dan ook een hele happening te worden.

Wil je meedoen? De inschrijfkosten bedragen € 150,- (incl. BTW) per team. Hiervoor ontvang je:

GRATIS deelname aan de toertochten van zaterdag! (al ingeschreven en betaald? Dan crediteert de organisatie de inschrijfkosten terug bij deelname aan de Tour du Grand Ballon)

  • Toegang tot het VIP-dek tijdens TdGB inclusief 15 consumptiepenningen
  • Hapjes/snacks op het VIP-dek tijdens TdGB
  • Herinnering speldje TdGB
  • Het winnend team (de meeste rondjes) krijgt de TdGB  Wisselbeker & eeuwige roem!
  • Het team krijgt een BTW factuur op naam.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar ankie@Limburgsmooiste.nl o.v.v. Tour du Grand Ballon. De inschrijving is open t/m 13 mei as. Wij laten max. 50 teams toe!

Geef bij inschrijving de namen van de 3 rijders van uw team en de volgorde (1, 2 of 3) waarop men zal rijden door. Wij verzoeken u tevens de naam van de teamcaptain, factuuradres en een telefoonnummer te vermelden.

Stichting Grand Ballon hoopt jou en je team te mogen begroeten tijdens de eerste editie van de Tour du Grand Ballon op vrijdag 20 mei.

 van