16-10-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Trainen op het strand voor dé winterklassieker van het jaar

Vanaf de maand oktober gaan de harten van veel strandfietsers automatisch sneller kloppen. Het is de maand waarin fietsers weer de hele dag op het strand mogen fietsen! Eindelijk weer genieten van de mooie ritten over het prachtige Noordzeestrand en trainen voor dé strandrace van het jaar, AGU Egmond-Pier-Egmond.

Op zaterdag 12 januari 2019 staat de 21e editie van AGU Egmond-Pier-Egmond op het programma. Geliefd bij veel recreatieve fietsers en profrenners. Deze strandrace is al jaren de grootste en meest uitdagende MTB-wedstrijd van Nederland. En dat deze wedstrijd populair is onder strandfietsers moge duidelijk zijn. In anderhalve maand tijd zijn al ruim 1500 startbewijzen bij organisator Le Champion over de toonbank gegaan.

Starttijd

De organisatie heeft de officiële starttijd bepaald op 11.00 uur. Vanaf dat tijdstip gaan zowel de recreatieve fietsers als de bekende mountainbikers en wegrenners met elkaar een bikkelharde strijd aan in een open wedstrijd over het Noordzeestrand. Door de vele uitdagingen beloofd het een spectaculaire race te worden.

Parcours vol uitdagingen

De boulevard van Egmond aan Zee is het decor van start en finish. In Velsen Noord wordt dit jaar voor de tweede keer een keerlus gemaakt over de Reyndersweg. In Wijk aan Zee verlaten de renners het strand en nemen zij het tegen elkaar op in het Strandhotel Het Hoge Duin Klimklassement. Daarna worden in Castricum aan Zee de technische aspecten getest en moeten de fietsers over trappen en strobalen weer richting het strand om de laatste kilometers van het 38 km lange parcours af te leggen naar de finish.

Jeugdwedstrijd

Voor de jeugd is er de Bike Shop Egmond Jeugdwedstrijd. Aan deze race kunnen kinderen van 11 t/m 15 jaar meedoen, in totaal kunnen er maximaal 150 kinderen deelnemen die in het bezit zijn van een KNWU licentie of trainen bij een vereniging.

Inschrijven

Inschrijven voor de 21e editie is mogelijk t/m 1 januari of totdat de deelnemerslimiet van 4.000 deelnemers wordt bereikt. Het is mogelijk om je als individuele fietser in te schrijven of als bedrijf voor de Businessrace. Aanmelden kan via de website.

 van