27-01-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Trans Slovenië per mountainbike

Na de succesvolle, eerdere introductie van de Trans Slovenië in o.a. Duitsland, is deze meerdaagse mountainbiketour nu ook beschikbaar op de Nederlandse en Vlaamse markt. Met een keuze uit 4 varianten, voert de Trans Slovenië u van het drielandenpunt van Slovenië, Oostenrijk en Italië in ruim een week langs alle highlights van dit nog niet door massatoerisme overlopen land naar de zonovergoten kust van de Adriatische Zee. 

Ervaren mountainbikers hebben de keuze uit 4 formules, verdeelt over 2 routes. De 01 route gaat veel over singletracks en is daarmee technisch het meest uitdagend. Om hieraan deel te nemen moet u beslist eerder gefietst hebben in een Alpiene omgeving. De tour start in Kransjka Gora, en via het massief rondom Sloveniës hoogste Berg de Triglav , het dal van de Soča rivier en het Karstgebergte eindigt u aan de kust. De dagetappes variëren van 25 – 70 km., en dagelijks wordt tussen de 100 en 1600 meter geklommen en gedaald.

De 02-route is minder moeilijk, maar daarmee zeker niet bedoeld voor onervaren fietsers. De dagelijkse afstanden zijn niet korter en het aantal hoogtemeters variëert ook hier tussen de 500 en 1400 per dag. Het grote verschil zit hem in 2 zaken; ten eerste voert de route nauwelijks over singletracks, en waar dat wel is, zijn deze te vermijden. Daarnaast doe je veel meer toeristische highlights aan, zoals het feeërieke Bled, het meer van Bohinj, de (UNESCO-werelderfgoed) kwikzilvermijnen van Idrija en de (wederom UNESCO werelderfgoed) grottenstelsels van Škocjanske. Je rijdt voornamelijk over halfverharde en verharde, rustige, landelijke wegen, die ook voor de betere E-bikes te doen zijn.

Je kunt voor beide routes kiezen uit begeleiding door een lokale en ervaren mountainbikegids, of voor zelf-navigatie m.b.v. een GPS. Dit laatste is eigenlijk bedoeld voor diegenen die al eens met een gids gereden hebben, en het nu zelf eens willen doen. Je moet dan het parcours al kennen, en de GPS als ondersteuning willen gebruiken.

Bij alle arrangementen is voorzien in logies op basis van half-pension in kleinschalige accommodaties, bagagevervoer en na afloop een transfer terug naar het beginpunt. Voor meer informatie kun je natuurlijk terecht op de website.

 van