27-07-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Transcontinental 2016: Tijdrit van 3.750 kilometer

Nu het Tourgeweld is gaan liggen, staat er alweer een nieuw monster op het programma: De Transcontinental 2016. Met maar liefst zijn ca 3.750 kilometer de langste tijdrit ter wereld, een brute uitdaging voor deelnemers als Kristoff Allegaert. 

De race gaat langs 5 verplichte en spraakmakende GPS punten, waaronder Puy de Dôme, Grimselpass en Passo Giau. Voor de rest bepalen de renners helemaal zelf hun route en tijdsindeling. Deze atleten staan er dus helemaal alleen voor tijdens de Transcontinental 2016.

De race start dit jaar in Geraardsbergen. Vrijdag 29 juli om 22u knallen de circa 200 deelnemers al meteen de beruchte Muur op bij zonsondergang. Meer dan een week later worden de heldhaftige renners in Çanakkale (Gallipoli, Turkije) verwacht. Je kunt de renners trouwens ook met iedere pedaalslag volgen via de live tracker op de website.

Het is inmiddels al de 4e editie in de huidige vorm. De eerste 2 edities werden door een Belg gewonnen: Kristof Allegaert. De leraar uit Kortrijk deed vorig jaar de uitstap naar de Red Bull Transsiberian Race, een rittenkoers van maar liefst 9.195 kilometer die hij ook op zijn naam schreef. Dit jaar start hij dus weer tijdens zijn meest geliefde concept: fietsen tot je erbij neervalt.

Al enige tijd kiest Kristof voor Sportful fietskleding en Lazer helmen om zijn verre trips aan te vatten. Met producten als Fiandre, Bodyfit en R&D kan Kristof alle weerselementen counteren die hij op zijn pad tegenkomt. Op 4000 kilometer dag en nacht fietsen kom je al eens wat regen en wind, maar evengoed temperaturen tot 40°C tegen.

Kristof heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe trofee deze zomer en bereidde zich de afgelopen weken goed voor, zoals we in deze video kunnen zien. De tweehonderd tegenstanders zijn in ieder geval gewaarschuwd! First to the finish lines boys…

 

 van