27-01-2022 - Mountainbiken, Nieuws

TransTirol BikeRallye 2022

De rittenkoers met cultstatus: ben jij klaar voor de uitdaging?

Zes dagen, drie landen en vijf etappes: de TransTirol BikeRallye is de gaafste rally door de Alpen en zal dit jaar veel van zijn deelnemers vragen. Bikers kunnen zich verheugen op unieke hoogtepunten en individuele race-ervaringen – en dat allemaal zonder stopwatch.

Het nieuwe jaar staat in het teken van afwisseling en nieuwe avonturen. Perfecte timing dus dat de data voor de TransTirol BikeRallye al vastliggen. Van 26 juni tot 2 juli 2022 voert de unieke rittenkoers zonder tijdwaarneming je van St. Anton am Arlberg naar Livigno, langs spectaculaire Signature Trails en door adembenemende landschappen. Je begint met de klim door het prachtige Verwalltal, passeert de natuurlijke schat van de Schwarzsee en beklimt de Mutzkopf tot je kort na de Passo Alpisella de laatste afdaling bereikt naar het centrum van Livigno.

Er zijn twee versies van de cult-etapperace in 2022. De klassieke versie beslaat 218 kilometer en een hoogteverschil van 5.650 meter, terwijl de uitdagingsversie er nog een paar kilometer aan toevoegt – dus je bereikt Livigno na 267 kilometer en een hoogteverschil van 8.300 meter. Met de focus op jouw eigen persoonlijke ervaring en niet op de stopwatch. De enige aftelling is die naar de start van de rally. En mocht je in juli nog niet genoeg fietsplezier hebben gehad, dan kun je jezelf nog eens op de proef stellen op de TransTirol Pioneer Edition, die van 11 t/m 17 september op de Nassfeld- en Weissensee-routes plaatsvindt. Markeer dus vandaag nog de data in je lege kalender voor 2022! Of schrijf je direct in op: transtirol-bikerallye.com.

Schrijf je in via de website en ontdek alles over de TransTirol BikeRallye!

Beeld: Harald Wisthaler


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk opRidersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van