15-09-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Trek breidt de Powerfly FS-collectie uit met nieuwe modellen

Trek introduceert de geheel vernieuwde Powerfly FS voor modeljaar 2021. De populaire full suspension e-MTB is nu nog toegankelijker geworden. De Powerfly FS heeft een compleet nieuw design gekregen met onder andere een geheel nieuw frame. De e-MTB zal ongetwijfeld een breed publiek aanspreken, want de Powerfly is er niet alleen voor de trails. Wie het stoere uiterlijk wil combineren met een praktisch dagelijks gebruik kiest voor een Powerfly FS Equipped, compleet uitgerust met achterdrager neem je gemakkelijk je tassen mee.  

Trek Powerfly Equipped 2021

De nieuwe Powerfly FS is voorzien van een compact maar krachtig Bosch Performance Line CX aandrijfsysteem met 85 Nm. De 625 Wh Bosch Power Tube accu heeft een grote actieradius. Met 120 mm veerweg voor en 100 mm veerweg achter gecombineerd met Trek’s gelauwerde vering technologie, verslindt de Powerfly singletracks als een echte trailbike. 

‘Equipped’

Een tweetal modellen wordt standaard uitgerust met een drager, spatborden, fietsstandaard en verlichting. Alle onderdelen en de Bontrager LT4 banden zijn van robuuste kwaliteit, die zowel op gravelpaden als in de stad hun mannetje staan, maar zeker geen afbreuk doen aan het slanke uiterlijk van de fiets.

Trek Powerfly Equipped 2021

Met Smart Wheel Size en een aangename geometrie is de rijder verzekerd van een comfortabele zitpositie die vertrouwen biedt bij het fietsen. Het gebruiksvriendelijke Removable Integrated Battery-systeem (RIB) en de geïntegreerde snelheidssensor dragen ook bij aan de sublieme rij-ervaring.

Alle modellen hebben een seatdropper, krachtige hydraulische schijfremmen en 2.4” banden die een volwaardig en vertrouwd aanvoelend mountainbike-gevoel opleveren.

Trek Powerfly Equipped 2021

De beschikbare modellen en prijzen

  • Powerfly FS 7 – €5.499,-
  • Powerfly FS 4 625 Wh – €4.299,-
  • Powerfly FS 4 500 Wh – €3.999,-
  • Powerfly FS 9 Equipped – €6.499,-
  • Powerfly FS 7 Equipped – €4.499,-

Voor meer informatie over de Trek Powerfly modellen kan je terecht op de website van Trek.


De nieuwste uitgave van UP/DOWN mountainbike magazine kun je bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Binnenkort is Up/Down #3 2020 ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Up/Down, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht! 

 van