11-01-2019 - Mountainbiken, Nieuws

Trek lanceert nieuw Factory Racing Downhill team

Trek Bicycle heeft vandaag de oprichting aangekondigd van het geheel nieuwe Trek Factory Racing Downhill-team. Net als andere programma’s onder de naam Trek Factory Racing, zal het nieuwe team eigendom zijn en geëxploiteerd worden door Trek.

Trek’s downhill-programma zal zijn samenwerking met de componentenfabrikant SRAM / RockShox voortzetten en zal dit jaar een nieuwe, meerjarige samenwerking beginnen, die het team zal voorzien van brillen, kleding en protectie.

De selectie wordt de komende weken aangekondigd. Het omvat drie elite-rijders en een junior rijder, die zich zullen concentreren op het UCI Wereldbeker-afdalingcircuit en de regionale en nationale races zullen rijden.

“Onze passie voor racen wordt gedreven door productontwikkeling en het bezit van onze teams was een succesvol recept voor het merk”, aldus Sports Marketing Director Tim Van der Jeugd.

“Met SRAM, RockShox en 100% hebben we de beste partners die denkbaar zijn om dit team tot een succes te maken”, aldus Vanderjeugd. “Deze merken zijn marktleiders en zijn, zoals Trek, gepassioneerd en toegewijd aan innovatie. We kunnen niet wachten tot het racen op gang komt!”

Factory Racing Downhill

De atleten zullen exclusief worden uitgerust met een 100% ‘s ultralichte helm, een gloednieuwe lijn van DH-specifieke beschermende kleding en nog meer accessoires. Het uiteindelijke ontwerp wordt in februari uitgebracht.

“We zijn erg blij met de mogelijkheid om samen te werken met Trek Factory Racing Downhill”, zegt Mike Wilson, marketingmanager. “Het team deelt absoluut onze grensverleggende, concurrerende visie en dagelijkse inzet voor race winnende uitvoeringen.”

De teamfietsen beschikken over Bontrager wielen en banden en SRAM- en RockShox BoXXer-onderdelen.

“We zouden niet gelukkiger kunnen zijn met deze nieuwe samenwerking”, zegt SRAM MTB Sports Marketing Director John Dawson. “Trek begrijpt de waarde die racen heeft bij het maken van geweldige producten net als wij. Met geweldig talent, ondersteuning en race-bewezen fietsen en componenten zal dit programma dit jaar de aandacht trekken.”

Kijk voor meer informatie op de website van Trek.

 van