06-04-2018 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

De Trek Full Stache

Trek komt met een compleet nieuwe trailbike met 130 mm voor- en achtervering. De fiets heeft een aantal unieke ontwerpkenmerken waardoor de mogelijkheden van 29+ wielen naar een nog hoger niveau worden gebracht.

De Trek Full Stache is gebouwd voor rijders die graag op ruige trails rijden tijdens spannende avonturen in de wilde natuur. Hij is ontworpen voor mensen die een gezonde honger hebben naar spanning en avontuur en die zich graag onderscheiden van de massa.

De Full Stache heeft een afwijkend en opvallend uiterlijk. Dat is het gevolg van de slimme bouwtechniek die nodig was om het rijplezier en een wendbaar rijgedrag te behouden bij de combinatie van zulke grote banden en 130 mm achtervering. Het nieuwe veersysteem is geoptimaliseerd voor efficiënt trappen en om de 29+ banden voldoende bandenvrijheid te geven. De verhoogde en speciaal gevormde liggende achtervork biedt extra ruimte aan de aangedreven kant. Dankzij die extra ruimte zijn de liggende achtervorken slechts 430 mm lang waardoor de Full Stache onwaarschijnlijk wendbaar is geworden.

Het frame heeft alle beproefde Trek technologieën inclusief Active Braking Pivot, Mino Link verstelbare geometrie, Control Freak interne kabelgeleiding en een Straight Shot onderbuis met Knock Block framebescherming voor een superstabiel rijgedrag.

De Full Stache wordt aangeboden in één uitvoering met een robuuste afmontage zoals een SRAM GX Eagle aandrijving, Rock Shox Pike voorvork en een Fox Float achterdemper die voorzien is van de exclusieve Trek RE:aktiv-technologie. De gloednieuwe Bontrager XR4 29 x 3.0 banden met agressief profiel en stevige zijwanden passen perfect bij het krachtige en opvallende uiterlijk van de fiets.

Met de komst van de Full Stache brengt Trek opnieuw ongekende technische ontwikkelingen naar de sterk groeide markt van avontuurlijke fietsen. Hij is een beetje een buitenbeentje, en dat is ook precies de bedoeling.

De Trek Full Stache zal medio april op de markt komen, met een adviesprijs van € 3.499. Meer informatie over de Trek Full Stache is te vinden op de website van Trek.

 

 

 van