Trek introduceert de E-Caliber: de lichtste Trek e-MTB ooit

Trek breidt haar lijn elektrische mountainbikes uit met de geheel nieuwe E-caliber. Met deze lichtgewicht, Fazua-aangedreven XC-modellen wordt het aanbod e-MTB’s aanzienlijk groter. 

De E-Caliber is gebaseerd op het ontwerp van de populaire XC-racemachine Supercaliber en ook voorzien van dezelfde exclusieve IsoStrut-technologie. Het is een mountainbike die lange afstanden aan kan en die van snelheid houdt. Hij heeft genoeg power en precies de juiste vering om het langer vol te kunnen houden op uitdagende XC-trails. Waar andere e-mountainbikes vooral ontworpen zijn om gemakkelijker bergop te rijden om des te sneller weer te kunnen afdalen, is de lichtgewicht E-Caliber ontwikkeld om voor een authentieke XC-ervaring te zorgen.

Lichtgewicht XC-prestaties

De E-Caliber is de lichtste full suspension elektrische mountainbike van Trek tot nu toe. Het topmodel in de reeks weegt net geen 16 kg (maat M).  De E-Caliber overbrugt de kloof tussen diens berijder en de sterkere fietsers in de groep en doet persoonlijke limieten vervagen. Klimmen wordt gemakkelijker, net als langere ritten maken en lastig terrein overwinnen. Maar tegelijkertijd wordt de voldoening er niet minder om! Elke E-Caliber uit de collectie heeft een slim intern Fazua-aandrijfsysteem met een koppel van 55 Nm en een 250 Wh/u accu. De E-Caliber heeft een minimaal bereik van 50 tot 70 km, met drie ondersteuningsstanden, aangestuurd door Fazua’s nieuwe bX-afstandbediening. Het aandrijfsysteem weegt amper 4,6 kg en biedt trapondersteuning tot 25 km/u. Ga je sneller dan 25 km/u, dan voel je amper weerstand of tegenwerking van het systeem – enkel de soepele snelheid van een volbloed XC-bike. 

Slimme software voor op trails

Het Fazua Evation-systeem van de E-Caliber werkt op de nieuwe BLACK PEPPER software, die ondersteunt over een breder trapfrequentiebereik (van 50 tot 120 rpm) en die directer aangrijpt. Zodra je op de pedalen duwt, voel je onmiddellijk ondersteuning.

Via de Fazua Rider app heb je als E-Caliber-rijder de beschikking over uitgebreide systeemdata, zodat je allerlei ritgegevens kunt nagaan. Je kunt het systeem volledig naar persoonlijke voorkeur instellen via de gebruiksvriendelijke interface van Fazua’s Toolbox Software 2.0. De E-Caliber beschikt ook over Bluetooth, voor gemakkelijke gegevensoverdracht tussen verschillende apparaten. 

E-geometrie XC-specs

Het allesbepalende kenmerk van deze nieuwe categorie racebikes is de exclusieve Trek IsoStrut demper – een veersysteem met 60 mm instelbare veerweg dat onderdeel uitmaakt van de frameconstructie en gebruikmaakt van unieke draaipuntloze staande achtervorken die snel en soepel meebewegen met de trail.In vergelijking met de Supercaliber heeft de E-caliber een 1,5˚ minder steile balhoofdbuis (67,5˚) en een langere reach. Dat betekent meer stabiliteit bij langdurig hogere snelheden. Voor dit iets meer comfortabele karakter zijn de E-Calibers uitgerust met een 120 mm voorvork.  

Eén fiets, twee manieren om hem te gebruiken

Door de Fazua-motorunit inclusief accu uit te nemen en de meegeleverde adaptercover te monteren, maak je van de E-Caliber een ’gewone’ XC-mountainbike. Dat levert een compromisloze fietservaring op met de prestaties en de rijeigenschappen die horen bij een authentieke XC-racemachine. Zonder Fazua-systeem en met adaptercover ligt het fietsgewicht 2,9 kg lager. Bij het E-Caliber topmodel 9.9 XX1 AXS betekent dat een totaalgewicht van niet meer dan12.8 kg. 

ECaliber_accu
Leverbare E-Caliber modellen:
ModelGewicht / KgAdviesverkoopprijs
E-Caliber 9.9 XX1 AXS15.77€  12,999.00
E-Caliber 9.9 XTR15.95€  11,999.00
E-Caliber 9.8 XT16.99€    8,399.00
E-Caliber 9.8 GX16.94€    8,399.00
E-Caliber 9.618.49€    6,799.00

 De E-caliber is verkrijgbaar via het wereldwijde Trek-dealernetwerk. Voor meer informatie klik hier


Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van