20-03-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Trek introduceert de gloednieuwe Super Commuter+

Trek heeft een buitengewoon interessante nieuwe serie e-bikes geïntroduceerd die onmiskenbaar de manier verandert waarop mensen zich door stedelijke gebieden verplaatsen. De gloednieuwe Super Commuter+ is ontwikkeld door de beste ingenieurs van Trek, waarbij het ontwikkelingsteam van Trek Benelux een leidende rol speelde. Het resultaat van deze nauwe samenwerking is de meest geavanceerde en vooruitstrevende serie e-bikes die Trek ooit heeft ontwikkeld in zijn lange geschiedenis van e-bike-innovaties.

Meer power, meer mogelijkheden

De Super Commuter+ heeft de krachtigste elektrische aandrijving en sterkste accu van dit moment, en betekent een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van de meest innovatieve elektrische fietsen ter wereld. Net als alle andere Trek e-bikes is de Super Commuter+ voorzien van een trapondersteuningstechnologie die de spierkracht van de fietser ondersteunt waardoor zowel snelheid als afgelegde afstand kunnen toenemen. Twee van de vier modellen in de collectie – de 8S en 9S – zijn uitgerust met de Bosch Performance Speed 350 watt motor. Alle modellen hebben een Bosch 500 Wh accu die met één acculading zorgt voor een groter actieradius en een hogere snelheid.

trek super commuter e-bike 1

Oogverblindend design

De duurzame accu van de Super Commuter+ is in de onderbuis geïntegreerd zodat de fiets een uiterst gestroomlijnd en naadloos uiterlijk heeft. De Super Commuter+ 8S en 9S zijn uitgerust met de zeer krachtige SuperNova M99 verlichting. De koplamp en het achterlicht zorgen voor een uitstekende zichtbaarheid, zowel overdag als ‘s nachts. De verlichting maakt gebruik van de accustroom waardoor de lampen niet apart hoeven te worden opgeladen.

De Super Commuter+ is voorzien van het elegante Bosch Purion besturingsdisplay. Bovendien zorgt de exclusieve Motor Armor van Trek onder het frame voor extra bescherming van het waterbestendige Bosch-motorsysteem. Verder zijn een low-profile Tubus-achterdrager, de spatborden en een afdekking voor de derailleur in het ontwerp geïntegreerd. Een kettinggeleider voorkomt dat de ketting van de tandwielen springt, zelfs als over hobbelige ondergrond wordt gereden. Door de aangesoldeerde bevestigingspunten onder de bovenbuis kunnen accessoires eenvoudig worden geïntegreerd.

Prestaties op de lange afstand

Door de maximale ondersteuningssnelheid van 45 km/u (op de 8S en 9S) is het comfortabel afleggen van grotere afstanden met een hogere snelheid, door de komst van de Super Commuter+ nu echt realiteit geworden. Het is voor de eerste keer dat meer mensen wereldwijd een serieus alternatief krijgen om de auto in te ruilen voor een fiets.

De Super Commuter+ is ontworpen voor intensief dagelijks gebruik. De brede en volumineuze 27,5+ x 2,4″ Schwalbe Super Moto-X-banden doorstaan moeiteloos scherpe steentjes of gaten in de weg, terwijl de 180 mm direct-mount hydraulische schijfremmen en een carbon E2-vork zorgen voor betrouwbaar stuur- en remgedrag in alle weersomstandigheden. De 9 en 9S-modellen zijn voorzien van een NuVinci N380 interne versnellingsnaaf, terwijl de Super Commuter+ 8 en 8S zijn uitgerust met een Shimano XT 11-speed aandrijving.

trek super commuter e-bike 2

Wat een mogelijkheden!

Elk element van de Super Commuter+ is vanaf een blanco vel nauwgezet ontworpen als onderdeel van een groter geheel. Het resultaat is de meest gestroomlijnde, opvallendste en krachtigste Trek e-bike ooit. Het oogverblindende design, de ongelofelijke aandacht voor details en de vooruitstrevende technologie gebaseerd op 40 jaar fietsinnovatie, maken de Trek Super Commuter+ tot de nieuwe standaard in stadsmobiliteit.

Alle modellen in de Super Commuter+ serie zullen vanaf 15 maart verkrijgbaar zijn via het brede netwerk van Trek-dealers in Europa.

De Super Commuter+ is verkrijgbaar in de framematen 45, 50, 55 en 60 cm.
Modellen kunnen per land verschillen:

Super Commuter+ modellen

Super Commuter+ 9S – Dnister Black, interne versnellingsnaaf, max. snelheid 45 km/u. € 5.199
Super Commuter+ 9 – Dnister Black, interne versnellingsnaaf, max. snelheid 25 km/u € 4.699
Super Commuter+ 8S – Viper Red, 11-speed, max. snelheid 45 km/u € 4.999
Super Commuter+ 8 – Viper Red, 11-speed, max. snelheid 25 km/u € 4.499

Voor meer informatie bezoek de website.

trek super commuter e-bike 3

 van