27-05-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Trek introduceert de nieuwe EX 27,5 Plus

Met de introductie van de EX 27,5 Plus speelt Trek goed in op de toenemende populariteit van 27,5 inch wielmaten. Mountainbikers zijn er achter gekomen dat een iets grotere wielmaat voor meer grip en plezier kan zorgen. Echter is de nieuwe EX 27,5 Plus niet alleen een mountainbike met dikkere banden, de fiets beschikt namelijk over een compleet nieuw frame, wat de geometrie van het geheel ten goede komt.

Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers zullen het verschil in de vorm van verbeterde tractie en stabiliteit voelen. Voor de professionals onder ons zal dit tevens het geval zijn. Technische obstakels worden dankzij de extra grip makkelijker overwonnen. Daarnaast beschikt de rider over meer controle wat uitermate handig is bij de downhill secties.

Verder is het nieuwe frame voorzien van Trek’s Full Floater veersysteem gecombineerd met een Active Braking Pivot bij de achteras. Daarnaast beschikt de fiets over het ‘Control Freak’ kabelgeleiding-systeem, die de gebruiker de vrijheid geeft om de kabels volgens eigen inzicht te ordenen. Uiteraard beschikt de nieuwe EX 27,5 Plus over boost, zowel voor als achter.

Het frame is beschikbaar in Alpha Platinum Aluminum of in OCLV Mountain Carbon, hiervoor is expres gekozen om een grote groep riders te kunnen bedienen.

Voor meer informatie over de EX 27,5 Plus bezoek je de volgende website.

Word-abonne---banner---UpDown

 van