14-04-2023 - Mountainbiken, Nieuws

Trek komt met een nieuwe collectie: MTB-road kleding

Trek brengt een nieuwe lijn trail bestendige MTB-kleding op de markt die zeer milieuvriendelijk is. De nieuwe collectie technische broeken en shirts voor dames, heren en jeugd is duurzaam ontworpen voor op de trails en gemaakt van milieuvriendelijke stoffen op basis van gerecycled materiaal.

Het merendeel van de stoffen van de Trek MTB-kleding heeft het STANDARD 100 by OEKO-TEX®-label (getest op het gebruik van schadelijke stoffen) en elk kledingstuk is deels gemaakt van gerecyclede plastic flessen. In totaal zorgt de lente/zomercollectie 2023 ervoor dat het equivalent van ruim 800.000 plastic PET-flessen (van 500 ml) niet op de vuilnisbelt belanden.

Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de nieuwe collectie was duurzaamheid, één van de kernwaarden van Trek. Verder haalden de ontwerpers hun inspiratie bij diverse iconische trail-landschappen en kozen ze voor terracotta-tinten. Door het minimaal gebruik van logo’s is er een tijdloze en verfijnde uitstraling te gecreëerd. Het gebruik van duurzame materialen verkleint niet alleen de plastic-afvalberg en is respectvol naar de natuur toe, maar zorgt ook voor een kledingcollectie die tegen de stoten kan waar hij in diezelfde natuur aan wordt blootgesteld.

De nieuwe Trek fietskleding is per direct verkrijgbaar bij Trek-dealers over de hele wereld en in bepaalde landen online.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

 van