30-09-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Trek lanceert compleet vernieuwde serie Checkpoint gravelbikes

Trek introduceert een uitgebreide en compleet vernieuwde Checkpoint serie waarbij er voor elk type rijder – van fanatieke racers tot weekendavonturiers – een fantastische gravelbike beschikbaar is. De vernieuwde Checkpoint is doorontwikkeld voor een nog betere offroad-beleving en voortaan in drie modelniveaus beschikbaar: SLR, SL en ALR. Hoewel de uitrusting op elk modelniveau is afgestemd op een ander type rijder, biedt elke Checkpoint ruimte voor 45 mm-banden. Verder kenmerkt de gloednieuwe progressieve geometrie de Checkpoint, dit maakt hem snel en wendbaar is, maar geeft rijders toch voldoende controle en stabiliteit in snelle, ruwe afdalingen.

Checkpoint SLR – gemaakt om te racen

De Checkpoint SLR is de lichtste en snelste Trek gravelbike ooit. Hij heeft een 700 Series OCLV Carbon frame met aerodynamische buizen die zijn afgeleid van de Émonda, plus een interne opbergruimte in de onderbuis, comfort verhogende vernieuwde Top Tube IsoSpeed en het ideale aantal bevestigingsnokken voor rijders die voornamelijk willen gravelracen.

Checkpoint SL – gemaakt om te ontdekken

De Checkpoint SL is gebouwd voor ultieme fietsavonturen. Dit model heeft een 500 Series OCLV Carbon frame, interne opbergruimte, comfortabele Seat Tube IsoSpeed plus heel veel bevestigingspunten voor het meenemen van bikepacking-uitrusting en proviand. Hij is bovendien geschikt voor montage van een seatdropper 27.2 mm voor rijders die willen knallen op singletrack-afdalingen.

Checkpoint ALR – gemaakt om alles te kunnen

De Checkpoint ALR is de meest functionele fiets in de serie. Hij heeft een stevig 300 Series Alpha Aluminium frame met een overdaad aan bevestigingsnokken voor spatborden, tassen, bidons en voor- en achterdragers. Hij is meer dan geschikt voor avontuurlijke trips, dagelijkse woon-werkritten en zelfs af en toe een gravelrace.

Verkrijgbare Checkpoint-modellen en adviesprijzen

Model Adviesprijs
Checkpoint SLR 9 eTap €  11,999.00
Checkpoint SLR 7 eTap €    8,488.00
Checkpoint SLR 7 €    8,299.00
Checkpoint SLR 6 eTap €    6,999.00
Checkpoint SL 7 eTap €    5,999.00
Checkpoint SL 6 eTap €    3,999.00
Checkpoint SL 5 €    3,499.00
Checkpoint ALR 5 Driftless €    2,799.00
Checkpoint ALR 5 €    2,399.00

De nieuwe Trek Checkpoint is per direct te bestellen via het wereldwijde Trek-dealernetwerk op Trek.com.

 van