01-07-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Trek lanceert drie nieuwe XC-modellen tijdens première Unreal

Op 30 juni vond de première van de spectaculaire mountainbike film UnReal plaats in het Figi Theater. Trek heeft tijdens deze wereldwijde media launch in Zeist ook meteen drie nieuwe Cross country mountainbikes gepresenteerd. Lees hieronder alles over de nieuwste modellen! 

Procaliber SL – de hardtail revolutie

Trek introduceert de nieuwe Procaliber SL, de snelste, soepelste en slimste hardtail op de planeet.

Voor XC-racing gaat er niets boven de stijfheid en efficiency van een hardtail, maar voor die snelheid betaal je wel tol in de vorm van meer vermoeidheid door de harde klappen van de ondergrond. Daarom gaven we de Procaliber SL onze beproefde innovatieve IsoSpeed decoupler waardoor de zitbuis onafhankelijk van de verbinding tussen de staande achtervork en bovenbuis kan veren. Daardoor neemt de verticale flexibiliteit toe zonder extra gewicht of verlies aan trapefficiency. Zittend in het zadel trappen gaat soepeler dan ooit omdat de IsoSpeed de oneffenheden in de trail opslokt waardoor kostbare energie bespaard wordt.

Maar er is meer dan alleen IsoSpeed wat de Procaliber SL bijzonder maakt. Alle 29er Procaliber SL-fietsen krijgen Boost110- en Boost148-naven voor extra stijve wielen. Dat resulteert in scherper en efficiënter stuurgedrag, meer snelheid en meer energiebesparing.

Net als onze andere XC-hardtails krijgt ook de Procaliber SL de Smart Wheel Size-behandeling. We gebruiken 29 inch-wielen op de fietsen vanaf maat 17.5 en groter, terwijl de 15.5 inch de proportioneel beter passende 27.5″-wielen krijgt voor een betere zitpositie voor kleinere rijders die een lage handpositie willen zodat ze meer kracht kunnen uitoefenen op de pedalen.

Alle Procaliber SL-modellen krijgen ons nieuwe Control Freak kabelmanagementsysteem voor de fraaiste set-up van alle remleidingen, derailleurkabels, remote lockouts of remote seatdroppers. Het systeem is zelfs geschikt voor Di2 voor een fraaie integratie van de elektronica.

Naast de drie standaard Procaliber SL-modellen bieden we de Procaliber SL ook aan in Project One-uitvoering. Bovendien is er een frame-only optie, voorzien van het standaard 9.9. kleurenschema. De Procaliber zal vanaf augustus in de winkel staan. Voor meer informatie kun je de website van Trek checken.

Fuel Ex: De beste 120 mm trailbike is nog beter!

De Fuel Ex is in alle wielmaten al heel lang onze populairste trailbike. We hebben de 29er nu nog beter gemaakt met een nieuw frame voorzien van de Boost naafbreedte, toonaangevende vering technologie en slimme framekenmerken die afgestemd zijn op het rijden van trails.

Boost110/148

De Fuel EX 8 29 en hogere modellen hebben nu de Boost110/148 naafbreedte voor stijvere wielen die daardoor maximale efficiency en controle bieden. Boost zorgt ook voor meer bandenvrijheid op de Fuel EX 29 en maakt het mogelijk om de achtervork te verkorten van 452 mm naar 437 mm. Dat is net zo lang als de 27.5 Fuel EX! Fuel EX 5 29 en Fuel EX 7 29 houden hun beproefde frames van vorig jaar met de standaard naafbreedte.

Vering

Elke Fuel EX is voortaan voorzien van de toonaangevende vering technologie van Trek waaronder RE:aktiv, Active Braking Pivot, EVO link en Full Floater. De op Formule-1-techniek gebaseerde RE:aktiv schokdemper biedt een directe, naadloze overgang tussen de trapefficiency voor kleine oneffenheden en de soepelheid voor grote obstakels. Het is alsof je onderweg van demper wisselt. De meeste modellen zijn voorzien van de nieuwe Fox Float EVOL-demper. EVOL staat voor ‘extra volume’ en daarmee is de veercurve van de nieuwe demper vergelijkbaar met de lineaire veercurve die we voorheen hadden op de DRCV-dempers. Met EVOL krijg je hetzelfde geweldige veergevoel als van DRCV zonder de extra kosten van een speciaal vervaardigd demperhuis.

Mino Link

Andere nieuwe toevoegingen zijn de Mino link verstelbare geometrie op de Fuel EX 8 en hogere modellen, alsmede ons nieuwe Control Freak kabelmanagementsysteem op alle carbon Fuel EX 29 modellen. De carbon Fuel EX 29 is ook verkrijgbaar als Project One-uitvoering en we bieden ook een full carbon los frame aan in de standaardkleuren van het 9.9-model. Bestel nu uw fietsen voor levering in augustus. Voor meer informatie kun je de website van Trek checken.

Top Fuel – Terug van weggeweest, sneller dan ooit!

Na een decennium van dominantie in de Worldcup-races, maakt de Top Fuel dit jaar zijn glorieuze comeback met een serie race-waardige updates waardoor hij nu de snelste 100 mm XC-racebike ooit is.

De Top Fuel vervangt de Superfly FS als een veelzijdiger racebike zonder compromissen aan gewicht of snelheid. Door gebruik te maken van ons beproefde Full Floater veerontwerp zijn we in staat geweest om de veercurve af te stemmen op betere prestaties tijdens de gehele veerweg en op een groot aantal verschillende terreinomstandigheden. Daarnaast zorgt onze EVO link uit één stuk ook nog eens extra framestijfheid. Omdat het een crosscountry-fiets is waar snelheid en efficiency belangrijk zijn, krijgt de Top Fuel de Smart Wheel Size-optie met de snelste wielen die passen. Grote framematen vanaf 17.5 inch en groter krijgen 29″-wielen terwijl de 15.5″ de meer proportionele 27.5″-wielen krijgt. Alle 29er Top Fuels krijgen de Boost 148/110 naafbreedte voor extra wielstijfheid en controle. Daarnaast biedt Boost ons de mogelijkheid de achtervorken korter te maken met als resultaat meer ruimte voor de achterband en tandwielen.

Mino Link en Controle Freak

Een andere opvallende vernieuwing voor de Top Fuel is de toevoeging van de Mino Link waardoor rijders hun balhoofdhoek met een halve graad kunnen veranderen om beter aan te sluiten bij hun rijstijl of de terreinomstandigheden. We gaven de Top Fuel ook ons nieuwe Control Freak kabelmanagementsysteem, dat je de mogelijkheid geeft om elke combinatie van kabels of leidingen binnendoor te laten lopen voor een fraaie en naar eigen wensen aan te passen set-up.

Nu in de winkel

De nieuwe Top Fuel zal vanaf augustus verkrijgbaar zijn in Project One-uitvoering en zal daarnaast geleverd kunnen worden als frameset met een carbon hoofdframe en achtervorken, in het standaard kleurenschema van de 9.9-uitvoering. Er zal ook een Top Fuel 8 WSD verkrijgbaar zijn met dezelfde prestatiegerichte geometrie en vering, maar met een dames specifiek zadel en een kleurenschema dat meer aansluit bij de vrouwelijke stijl. Voor rijders die graag voor het frisse uiterlijk van een bijpassende kledingset gaan, biedt Bontrager een lycra-kit aan die past bij het Top Fuel 9.8 focusmodel. Alle Top Fuel-modellen kunnen afhankelijk van het model vanaf eind juli en begin augustus worden geleverd. Voor meer informatie kun je de website van Trek checken.

 van