13-04-2021 - Nieuws

Trek lanceert gloednieuwe Session

Trek introduceert de nieuwe generatie van ‘s werelds beroemdste downhill-fiets. De gloednieuwe Session is sneller, veelzijdiger en je kunt er harder mee dalen dan ooit, dankzij een gloednieuw veersysteem. De afgelopen tien jaar heeft de Session ‘s werelds beste rijders aan overwinningen geholpen in legendarische wedstrijden. Van Red Bull Rampage tot het World Cup-circuit, van Nationale titels tot Wereldkampioen. Hierdoor stond de Session vaak in de schijnwerpers, van Insta tot Youtube, van Facebook tot Blue ray cinema. Nu is hij terug met enorme verbeteringen, een compleet nieuwe uitstraling en kenmerkende eigenschappen waarmee hij voor nog meer rijders de ideale downhill-fiets is.

Veringontwerp met hooggeplaatst draaipunt

Het belangrijkste van de nieuwe Session is de vering met hooggeplaatst draaipunt, waardoor de achteras met de achterwaartse krachten van obstakels meebeweegt en niet ertegenin. Op de trail voelt de vering daardoor soepeler aan en biedt hij meer grip en voorwaarts momentum. Bij een naar achteren bewegende achteras wordt de afstand tussen de cassette en het voortandwiel vergroot als de vering wordt ingedrukt. Deze “kettinggroei” zorgt voor spanning die leidt tot pedaalterugslag. Om kettinggroei en de bijbehorende pedaalterugslag tegen te gaan, is de nieuwe Session voorzien van een tussentandwiel dat het bovendeel van de ketting dichterbij het hoge draaipunt positioneert.

Beter verstelbaar dan ooit

Net als de vorige modellen heeft de nieuwe Session een Active Braking Pivot en een Mino Link verstelbare geometrie – plus een gloednieuwe Mino Link voor het afstellen van de vering progressie. Rijders kunnen nu kiezen tussen een sterkere 25% progressie tijdens races of een soepeler 20% progressie voor gebruik in bikeparks.

Meer wielmaatopties

De nieuwe Session is gemaakt voor snelheid met snel rollende 29 inch wielen voor alle maten, maar het frame is ook geschikt voor 27.5” wielen. Bovendien kunnen speelse rijders helemaal losgaan met een mix van wielmaten, zoals alleen een 29er voorwiel en een 27.5” achterwiel.

Nieuwe maten op basis van reach en maatspecifieke liggende achtervorken

De nieuwe Session heeft ook een andere maatvoering, gebaseerd op reach in plaats van zitbuislengte. Deze verandering maakt het makkelijker om de maat te kiezen die het best bij je rijstijl past: een grotere maat voor meer stabiliteit op hoge snelheid en een kleinere maat voor meer wendbaarheid. Nieuwe Session-modellen hebben hierdoor maatspecifieke lengtes van de liggende achtervork gekregen. De liggende achtervork of het centrale achterdeel wordt langer als de reikwijdte van het frame toeneemt, zodat het gewicht evenwichtig verdeeld wordt, ongeacht de maat. Deze update biedt controle bij hoge snelheid en meer mogelijkheden bij het springen.

Lichtmetalen frame en vervangbare framebeschermers

De nieuwe Session-modellen hebben Alpha Platinum Aluminium frames en vervangbare beschermers tegen schade van trails en/of transport. Het frame biedt interne en externe kabelgeleiding mogelijkheden, naargelang de voorkeur van de bouwer.

Beschikbare Session-modellen

De Session is verkrijgbaar als complete fiets in twee versies (Session 8 en Session 9) en als frameset, met een schokdemper en balhoofdspacer die geschikt zijn voor een 29er, 27.5” of een mix van wielmaten. 

Session 9 X01                  Adviesverkoopprijs € 6.999,-                   

Session 8 GX                    Adviesverkoopprijs € 4.999,-     

Session frameset            Adviesverkoopprijs  € 2.999,-

De Session is per direct verkrijgbaar via het wereldwijde dealernetwerk van Trek.


Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van