16-09-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Trek lanceert vernieuwde Boone cyclocrossfiets

Trek lanceert vandaag de vernieuwde Boone waarbij dit ondertussen legendarische cyclocross-platform een flinke upgrade heeft gekregen. Lucinda Brand stuurde de Boone naar de overwinning tijdens het WK cyclocross in 2020, maar winnaars blijven vooruitkijken. Daarom is de nieuwe Boone nog sneller en lichter gemaakt zodat de door Trek gesponsorde cyclocrossteams klaar zijn voor het komende crossseizoen.

Superlicht

De nieuwe Boone is gemaakt van het alom bekende en gerenommeerde 600 Series OCLV Carbon en zorgt voor een ultralicht en vergevingsgezind rijgedrag. Door het toepassen van de huidige carbontechnieken weegt dit vederlichte frame slechts 850 gram.

Gecontroleerd en comfortabel

Om gewicht te besparen is de IsoSpeed decoupler aan de voorzijde bij het nieuwe model weggelaten. De beproefde IsoSpeed-decoupler in de zitbuis zorgt  voor een optimaal comfort die de vermoeidheid vermindert. Daarnaast biedt het betere tractie door meer flexibiliteit.

Snel en slank

De weggewerkte bekabeling en op de Émonda geïnspireerde aerodynamische buisvormen maakt de Boone snel, licht en slank. De nieuwe Boone biedt ruimte voor 33 mm brede banden voor extra grip en demping.

Verkrijgbare modellen

  • Boone 6                      Adviesverkoopprijs: 3.499,-
  • Boone frameset         Adviesverkoopprijs: 2.499,-

Wil je meer informatie over de Trek Boone ga dan naar Trek.com.

 van