24-04-2024 - Mountainbiken, Nieuws

Trek lanceert zes nieuwe Bontrager offroad banden

Trek introduceert nieuwe banden: vier mountainbikebanden gericht op XC- en All-Mountain en twee nieuwe gravelbanden. Deze zes nieuwe banden zijn in alle opzichten vernieuwd, met nieuwe gepatenteerde karkasopbouw, lekbescherming en loopvlakpatronen. Alle banden hebben de naam van een iconische fietslocatie, verwijzend naar waar de band en haar rijeigenschappen uitblinken – Girona en Betasso voor de gravelbanden en Vallnord, Sainte-Anne, Montrose en Gunnison voor de mountainbikebanden. Deze nieuwe bandentechnologie resulteert in een snellere, sterkere buitenband met meer grip.

Mountainbike

Mountainbikebanden

Trek introduceert een geheel nieuwe lijn van Bontrager mountainbikebanden, gericht op zowel XC- als All-Mountain rijders. Deze banden, met de namen Vallnord, Sainte-Anne, Montrose en Gunnison, zijn volledig opnieuw ontwikkeld met nieuwe karkasopbouw, lekbescherming en loopvlakpatronen. Elke band is ontworpen om uit te blinken op specifieke terreinen, aangegeven door de naam die verwijst naar een iconische fietslocatie.

Vallnord

Als eerste heeft Trek een lichtgewicht XC-band ontworpen voor de veeleisende wedstrijdrenner.

Vallnord

Sainte-Anne

Ook heeft Trek de nieuwe XC-band met maximale snelheid en duurzaamheid.

Sainte-Anne

Montrose

Trek lanceert ook een snel rollende band met grip, snelheid en duurzaamheid voor moeilijk begaanbaar terrein.

Montrose

Gunnison

Trek heeft ook een nieuwe duurzame, snelle band voor uiteenlopende omstandigheden in een bikepark of op Enduro trips.

Gunnison

Onder de oppervlakte van elke band bevindt zich één van de vier herontwikkelde constructies: XR, XT, GR en GX. XR biedt snel rollende Cross Country-constructie met lekbescherming op de zijwand, terwijl XT een stevigere All-Mountain constructie biedt met lekbescherming van hiel tot hiel en bescherming tegen ‘snake bites’.

Gravelbanden

Naast de mountainbikebanden introduceert Bontrager ook twee nieuwe gravelbanden, genaamd Girona en Betasso.

Girona

Trek lanceert een niewe band genoemd naar de Catalaanse stad, levert maximale snelheid en is de lichtste gravelband tot nu toe in het assortiment van Bontrager.

Girona

Betasso

Trek lanceert een nieuwe band die serieuze grip biedt op intens ruw grind en gematigde singletracks, ideaal voor zwaardere gravelomstandigheden.

Betasso

Elke gravelband is voorzien van een nieuwe dubbele gravelcompound die zorgt voor een steviger, snel rollend midden loopvlak met medium stevige schouderknoppen. Deze nieuwe verbindingen bieden aanzienlijk meer snelheid en grip dan de voormalige Bontrager GR1 en GR2 banden.

Alle zes nieuwe Bontrager banden zijn nu verkrijgbaar bij Trek-dealers in de Benelux en in Nederland online via trekbikes.com, met een 30 dagen omruilgarantie voor alle Trek en Bontrager accessoires. Dit betekent dat je de banden binnen 30 dagen na aankoop gratis kunt retourneren als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met je aankoop. Check hier voor meer informatie.

 van