10-09-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Trek presenteert volledig vernieuwde Fuel EX trailbike

Trek introduceert een gloednieuwe Fuel EX trailbike die breder inzetbaar is en nog meer verstelmogelijkheden heeft. De nieuwe generatie Fuel EX is klaar voor zwaarder terrein en hogere snelheden dankzij meer veerweg en een vlakkere geometrie waardoor hij korte metten maakt met drops, rotsen en wortels.

Trek heeft de veerweg van de nieuwe Fuel EX opgetrokken naar 140 mm achtervering en dat gekoppeld aan een 150 mm voorvork. De extra veerweg wordt aangevuld met een vlakkere 64,5 graden balhoofdhoek en een steilere zitbuishoek (77,2 graden) waardoor het rijgevoel uitgebalanceerd, vertrouwenwekkend en veelzijdig aanvoelt, of je de fiets nu richting ruige afdaling of pittige beklimming stuurt.

Meer verstelmogelijkheden

Omdat geen twee rijders gelijk zijn, heeft de Fuel EX nieuwe verstelmogelijkheden. Er kunnen (apart verkrijgbare) excentrische balhoofdcups worden gemonteerd om de 64,5 graden balhoofdhoek een graad vlakker of steiler te maken zonder dat de brackethoogte verandert. Ook Mino Link zien we terug en daarmee kan de balhoofdhoek nogmaals een halve graad worden aangepast in combinatie met de brackethoogte van plus of min 8 mm.

Daarnaast heeft de nieuwe Fuel EX ook een verstelbare hefboomratio met een ‘flip’ chip in de onderste demperophanging. Rijders kunnen kiezen tussen een minder progressieve instelling voor een soepeler gevoel (ideaal voor hobbelig en ruw terrein) of de chip omdraaien voor meer dempingsprogressie om de bottom-out weerstand te vergroten bij zware drops en sprongen.

Het nieuwe frameontwerp van de Fuel EX geeft rijders ook meer mogelijkheden voor aftermarket upgrades. Er kunnen meer verschillende dempers worden gemonteerd, inclusief spiraalveerdempers, en de zitbuis meet nu 34,9 mm voor montage van dikkere, meer betrouwbare seatdroppers. Bovendien is de fiets geschikt voor een mullet-setup zodat rijders kunnen kiezen voor een meer wendbaar 27.5” (650B) achterwiel of snellere 29” wielen.

Voorheen was de interne opbergruimte in de onderbuis alleen voorbehouden aan de carbon modellen, maar die technologie is nu ook doorgesijpeld naar de Fuel EX aluminium frames. Je krijgt in beide gevallen de Bontrager BITS gereedschapstas meegeleverd voor het meenemen van belangrijke spullen onderweg.

Alle frames zijn uitgerust met interne kabeltunnels voor een stillere en onderhoudsarme interne bekabeling, terwijl de tweedelige, geschroefde framebeschermer de fiets beschermt tegen steenslag en krassen.

Brede maatvoering

De Fuel EX is nu verkrijgbaar in de framematen XS tot en met XXL om een heel breed publiek te bedienen. Elke framemaat heeft de beste bijpassende wielen, waarbij 27.5” wielen standaard worden gemonteerd op de maat XS terwijl de maten M – XXL standaard op 29” wielen staan. Rijders met een framemaat S zullen blij zijn om te horen dat ze kunnen kiezen tussen 27.5” en 29” wielen.

Naast de maatafhankelijke wielen, is de Fuel EX ook uitgerust met maatspecifieke liggende achtervorken die voor kleine rijders bijdragen aan een wendbaarder stuurgedrag en voor grotere rijders de voorwieltractie op steile beklimmingen verbeteren.

Met meer veerweg, een breder bruikbare geometrie en slimme verstelmogelijkheden, is de nieuwe Fuel EX klaar voor je dagelijkse dosis trail. De nieuwe modellen staan vanaf september bij de Trek-dealers.

Wil je meer weten over de Fuel EX trailbike kijk dan voor meer informatie op de site van trekbikes.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van