Trek presents The Ride Gravel – Vijfdaags gravelavontuur van de Vogezen naar Cauberg

Harderwijk – Trek presenteert met The Ride Gravel het eerste vijfdaagse gravelavontuur. Van 30 augustus tot en met 3 september 2021 fietst een groep gravel- en mountainbikers van de Franse Vogezen naar de Cauberg in Zuid-Limburg. Vijf prachtige etappes door de mooiste natuurgebieden in Noord-Frankrijk, de Duitse Eifel, de Ardennen in Luxemburg en Wallonië en het Limburgse heuvelland. 550 Kilometer met 8.000 hoogtemeters. Meer dan 60 procent off road.

The Ride Gravel

Presenting partner Trek ondersteunt dit evenement omdat het vele mogelijkheden bied om Trek te positioneren als gravel merk. “Met de Trek Checkpoint zijn we drie jaar geleden de weg van gravel al ingeslagen. The Ride Gravel sluit naadloos aan bij onze pay-off Ride Bikes Have Fun Feel Good. Dit evenement past daarom heel goed bij Trek als merk en bij onze producten.” aldus Rudy Bouwmeester, marketing Manager bij Trek Benelux. 

The Ride goes gravel

Na de eerdere succesvolle The Ride wielerevenementen is nu de tijd voor de gravel-editie. Op maat gemaakt voor de gravellaar. Met veel vrijheid, avontuur en zelfstandigheid. Maar daarnaast ook met de geborgenheid van professionele organisatorische, logistieke en medische ondersteuning en hulp waar nodig. 

The Ride Gravel

De mecaniciens van Trek zorgen dat de fietsen in optimale conditie blijven. En ook de rijder wordt begeleid: en route en in het The Ride Gravel Camp. Iedere etappe heeft een refuel station, er is een uitgebreid road book en voor noodgevallen is er een medisch team en bezemwagen. De routes met een gemiddelde afstand van 110 km per dag worden gereden op gps. Voor de die hards is er de optie om van de tweede en vierde etappe een century gravel ride te maken. Met een extra lus komen de rijders deze dagen op iets meer dan 160 km.

Terwijl de rijder geniet van de dagelijkse graveltocht wordt de gratis duffle bag met bagage vervoerd naar de finish. De finish-camping wordt ook omgetoverd tot The Ride Gravel Base Camp met tentenkamp en de finish square in gravel style.

The Ride Gravel

The Ride Gravel kenmerkt zich door een relaxte, broederlijke sfeer, goede campings met verblijf in eigen tent of tenten van organisatie, dagelijkse start- en finish square met soul food, een bar voor koffie en drankjes en een knallend eindfeest bij het Shimano Experience Center in Valkenburg.

Deelname van basic tot luxueus

Deelnemen aan The Ride Gravel kan van basic tot luxueus. Vanaf 695 euro ben je erbij met het Rough & Tumble deelnemerspakket. Ontzorgd worden kan ook. Voor de deelnemers die kiezen voor het Lean & Mean-pakket staat een privétentje klaar met matras, is er een ontbijt en meer. De luxe paardjes kiezen voor het Bold & Beautiful-pakket, met een grotere privétent met bed, stroom, stoeltje, fietsstandaard, ontbijt en extra food and drinks. Zo kan elke gravel-rijder het avontuur aan op maat.

The Ride Gravel

Voor meer informatie over The Ride Gravel klik je deze link! Op maandag 30 november is er een gratis online webinar, deze begint om 19.30 uur. Meld je gratis aan via https://www.the-ride-gravel.cc/webinars.

Beeld door Irmo Keizer en Erwin Sikkens.

 van