30-03-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Trek’s Project One John Degenkolb kleurontwerp

Trek Bicycle heeft een speciaal kleurenschema geïntroduceerd dat recht doet aan de unieke persoonlijkheid van John Degenkolb, de nieuwe klassiekerspecialist van Trek-Segafredo. Degenkolb is een doorgewinterde prof die reeds de twee wielermonumenten Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix op zijn naam schreef. Dit jaar zal de 28-jarige Duitser in de voorjaarsklassiekers voor Trek-Segafredo op zijn eigen unieke Domane rijden.

De John Degenkolb Caféracer Domane is via Project One nu voor iedereen verkrijgbaar. Het unieke kleurenschema is leverbaar op de modellen Domane SLR, SLR Disc, de Domane SLR Race Shop Limited en Domane SLR Race Shop Limited Disc. Laatstgenoemde model is nieuw binnen de collectie van Project One-fietsen.

De Race Shop Limited-modellen zijn uitgevoerd met de Trek Pro Endurance-geometrie.  Daarmee zit je lager, uitgestrekter en meer aerodynamisch ten opzichte van de Endurance-geometrie op de Domane SLR. Voor rijders die op zoek zijn naar een snellere en comfortabele fiets met schijfremmen voor lange en zware ritten, is de toevoeging van de Domane SLR Race Shop Limited Disc een uitkomst.John Degenkolb trek project one cycling wielrennen 1

Het kleurenschema ’Caferacer’ is geïnspireerd op de persoonlijke stijl en interesses van Degenkolb. Hoewel hij bekendstaat om zijn krachtige pedaalslagen op de kasseien, weten maar weinig mensen dat John buiten het wielrennen gek is van motorfietsen. Het kleurenontwerp en design is afkomstig van Micah Moran, grafisch ontwerper van Trek. Hij heeft bepaalde aspecten van het design direct overgenomen van Dege’s eigen caféracer.

De basis laag ziet eruit als handgeschuurd vloeibaar metaal en is aangevuld met een donkere rooktint en strakke racestrepen. Glimmende pluimen met rode rook zorgen voor contrast en Johns gelukssymbolen en afneembare teamlogo’s maken het ontwerp compleet.

Elke John Degenkolb Caféracer Domane wordt met de hand gelakt in Waterloo, Wisconsin, waar het wereldwijde hoofdkantoor van Trek is gevestigd. Via Project One is dit model vanaf nu overal direct verkrijgbaar.

John Degenkolb trek project one cycling wielrennen 2

Voor meer informatie over Trek Project One klik hier.

 van