17-07-2015 - Windsurfen, Nieuws

True Wind

Met een druk op de knop worden de sluizen geopend en stroomt het water uit de kanalen van Wenen het ondergrondse spaarbekken binnen. Langzaam maar zeker wordt het 90 meter lange, 45 meter brede en 7 meter diepe bassin onder water gezet. Klaar voor actie. Tien meter hoger neemt Max Matissek bij een koud winterzonnetje de laatste zaken door met de crew. Loopt de lier? Doen de rookmachines het? Zijn de vlammenwerpers gereed? Alles moet tot in de puntjes voorbereid zijn, want als de camera’s eenmaal draaien is er geen weg meer terug.

True Wind is een project van PWA freestyler en autodidactisch kunstenaar Max Matissek, waarin hij zijn liefde voor windsurfen en schilderen met elkaar verbindt. Het idee ontstond een paar jaar terug, tijdens de research voor een nieuw kunstproject, waarvoor Max foto’s van trips op een abstracte manier bewerkte. Kleuren, vormen en ‘gemoedstoestanden’ geschilderd over echte beelden. Simpel gezegd bestaat het project uit drie etappes: met de hulp van een lier gaat Max tow-in windsurfen op een plek waar dit normaal gesproken nooit gebeurt, waarbij er een foto van de actie wordt gemaakt, die Max vervolgens beschildert. Het idee om dit hele proces in een film vast te leggen was met zijn achtergrond in film en de sponsoring van Red Bull een logische vervolgstap.

In Motion #2 lees je het volledige verhaal achter het ondergrondse avontuur van Max Matissek, hieronder vind je de bijbehorende video.

[youtube id=”0K07E72JVV0″]

True Wind schets

True Wind sfeer

Beeld Philipp Schuster/Red Bull, Matthias Heschl

 

 van