15-08-2016 - Surfen, Nieuws

Tsunami van golfsurfers in Scheveningen

Golfsurfen wordt in Nederland steeds populairder. Zo populair dat zelfs de NOS hier aandacht aan heeft besteed via de website en televisie. Zo maakte NOS op 3 een reportage over de tsunami van golfsurfers, deze kun je hieronder bekijken. 

Bron: NOS 

“Op een goede dag komen hier in Scheveningen 700 surfers”, zegt surfschoolhouder Hans van den Broek. “En op de piek liggen er zo’n 200 tegelijk in het water.”

In de zee bij Strand Noord wordt het daardoor zo druk, dat er volgens hem gevaarlijke situaties ontstaan. “Surfers moeten van de gemeente in een gebied van 500 meter blijven. Maar dat kan eigenlijk niet meer.”

Nederlandse, Belgische en Duitse surfers komen allemaal naar Strand Noord bij Scheveningen, omdat de golven hier het best zijn.

“Maar het is hier geen Frankrijk, waar bijna altijd goede golven zijn”, zegt Niels Hoogenstrijd van de Holland Surfing Association. “Het is soms langer wachten op goede golven. De dagen dat die er zijn, komt dus iedereen.”

https://www.youtube.com/watch?v=avZLEwgnqzg

Tussen de haven en de Pier in Scheveningen zitten drie surfscholen, die op dezelfde plek lesgeven. De afgelopen vijf jaar groeiden zij met ruim 50 procent.

“Surfen past goed bij deze tijd”, verklaart Van den Broek. “Je kunt komen en gaan wanneer je wilt, zonder te reserveren of abonnementsgeld te betalen. Het is ideaal voor mensen die het vaak druk hebben. We zien ook meer beginnende surfers die een keer op surfvakantie zijn geweest.”

[…] Lees verder 

 van