27-07-2021 - Mountainbiken, Nieuws

Tubolito PSENS binnenbanden

De Tubolito P-SENS binnenband is de eerste slimme binnenband wereldwijd. De band is uitgerust met een NFC-chip waarmee de bandenspanning van binnenuit gemeten kan worden. In de band vind je de chip, dicht bij het ventiel en heeft geen batterij nodig. Door middel van de bijbehorende app (beschikbaar voor iOS en Android) kan deze chip worden uitgelezen en binnen seconden wordt de bandenspanning aangegeven in bar in PSI. 

De slimme P-SENS binnenband is bovendien zeer lichtgewicht en is twee keer zo robuust en lekbestendig als een standaard rubberen binnenband. De banden met P-SENS technologie zijn geschikt voor een bandbreedte van 1.8 tot 2.5 inch en verkrijgbaar in een 29 en een 27,5 inch variant. 

LET OP: Indien de Tubolito niet in de buitenband is geassembleerd, is de maximale druk 0.5 bar. Dit in verband met het mogelijke uitrekken van het materiaal.

PSens technologie

Bandenspanning kan een cruciale factor zijn voor MTB-rijders. Om de meting zo snel en gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we de PSENS-technologie ontwikkeld. Tubo-MTB PSENS is de eerste slimme fietsbuis ter wereld. Een NFC-chip, die in de buis is geïntegreerd, stelt renners in staat om de druk te meten met een App (beschikbaar voor iOS. Android-versie zal in de zomer van 2021 beschikbaar zijn) via de smartphone. Doordat de chip, die maar een paar gram weegt, in de binnenband zit is hij volkomen veilig en niet blootgesteld aan kleine steentjes etc. Om de bandenspanning te bepalen hoeft men een smartphone en de gestarte App alleen maar dicht bij de chip te brengen (app. 3cm). Na enkele seconden meten wordt de druk aangegeven in Bar en PSI. De chip heeft geen batterij nodig en kan zolang de buis als zodanig worden gebruikt.

PSENS-technologie is momenteel beschikbaar in Tubo-MTB 27,5” en Tubo-MTB 29” producten

PSENS tubolito

Bekijk de Tubolito MTB PSENS hier!


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk opRidersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van