18-02-2016 - Nieuws, Wielrenblad

TV-Persoonlijkheid Jetske van den Elsen wordt het nieuwe gezicht van Shimano Steps

Het komende jaar is Jetske te zien in de campagnes van SHIMANO STEPS. De campagne richt zich op de doelgroep van de actieve fietser die zich herkennen in de voordelen van de e-bike. Jetske van den Elsen is met haar actieve levensstijl het perfecte boegbeeld om de voordelen van SHIMANO STEPS uit te leggen.

Jetske van den Elsen is een bekende verschijning op de Nederlandse televisie. Zo presenteert ze programma’s als de Rijdende Rechter en de BZT Show. Ze leidt een actief leven, ze woont in een buitenwijk van Amsterdam en gaat per e-bike naar de stad. Zo vermijdt ze de files en heeft ze geen last van het parkeerprobleem. Jetske houdt van de bruisende stad, maar onderweg naar huis kan ze zich ontspannen en haar hoofd leegmaken.

Liever de e-bike dan de auto
Iedere dag met de auto naar het werk? Jetske van den Elsen voelt er niets voor. Te veel files, te weinig parkeerplaatsen, te hoge parkeertarieven. En ook nog eens belastend voor het milieu. Meer dan voldoende redenen om met de e-bike te gaan. “Wat ik zo fantastisch vind aan fietsen is dat je heerlijk kunt wegdromen tijdens de tocht. De snelheid, de wind in je gezicht, het zorgt ervoor dat je even uitwaait en je gedachten op orde krijgt.”

Fris en energiek
Een groot voordeel van de e-bike is dat je flinke afstanden kunt overbruggen zonder dat je moe of bezweet raakt. ”De e-bike zorgt ervoor dat ik relaxed en ontspannen arriveer. Alsof ik altijd de wind in mijn rug heb, heerlijk!”

Ontspannen thuiskomen
Voor Jetske is de veerpont een natuurlijke verbinding tussen de twee plekken waar ze het meest van houdt: de stad met al zijn opwinding en energie en het buitengebied waar ze helemaal tot rust komt. “Ik houd van Amsterdam, het is één grote, avontuurlijke omgeving. Heel inspirerend, maar je moet voortdurend alert zijn omdat er duizend en één dingen tegelijk gebeuren. Na al die drukte is het heerlijk om het pontje te pakken naar huis. Even lekker op de e-bike, genieten van de vogels, de seizoenen en de natuur. Het zorgt ervoor dat ik ontspannen thuiskom.”

SHIMANO STEPS; het intelligente, stille en gebruiksvriendelijke e-bike systeem
SHIMANO STEPS is een compleet e-bike systeem in één aandrijfunit die op het frame is gemonteerd. Door de aandrijfunit te integreren in de buurt van de bottom bracket, ligt het gewicht laag in het frame. Dit maakt de e-bike beter hanteerbaar. De belangrijkste elektronica zijn ingebouwd in de aandrijfunit, wat zorgt voor betrouwbare en weersbestendige componenten. SHIMANO STEPS is een lichtgewicht systeem met een krachtige lithium-ion accu met een intelligent accu beheer.

Nog meer fietsplezier met automatisch schakelen
SHIMANO STEPS biedt in combinatie met Nexus-8 Di2 naven de mogelijkheid om automatisch te schakelen, wat zorgt voor nog meer fietsplezier. De Nexus-8-naaf met Di2 elektronisch schakelen brengt het schakelen naar een nog hoger niveau door het automatisch selecteren van de meest geschikte versnelling op basis van de cadans en de snelheid. Dit betekent dat je niet meer hoeft na te denken over welke versnelling je moeten kiezen, de fiets zal altijd de optimale versnelling kiezen. Dit is bijzonder nuttig wanneer je niet gewend bent om te schakelen of plotseling moet stoppen. Het resultaat is een soepelere rijervaring waardoor een fietser zich kan concentreren op wat er op hem afkomt en kan genieten van de omgeving, in plaats van te moeten nadenken over de versnelling waarin hij rijdt.

Voor meer informatie over de Shimano Steps ga je naar de website.

 van