04-09-2017 - Kitesurfen, Nieuws

Nederlandse kiteboardtalenten krijgen Wild Card voor WKL Kiteboarding op Texel

De World Kiteboarding League heeft de twee beschikbare Wild Cards voor het wereldkampioenschap dat binnenkort op Texel plaatsvindt, gegeven aan de Nederlandse toptalenten Isabeau Galiart en Sander Bos.En daarmee staan zeven Nederlandse rijders klaar voor de race om de wereldtitel.Van 18 tot en met 24 september strijden ‘s werelds beste kiteboarders op het Waddeneiland om punten voor de World Cup.

Foto’s & video: Aangeleverd (WKL)

Beide talenten raakten op jonge leeftijd al verknocht aan het kiteboarden: Isabeau kocht op 12-jarige leeftijd van haar eigen geld haar eerste kite en Sander ruilde als tienerjongen zijn windsurfplank in voor zijn eerste kitesurfset.

Altijd op zoek naar de beste wind en spots, heeft Isabeau in 2014 Het Gooi verruild voor de ‘windcapital’ van Europa: Tarifa, in het zuidelijkste puntje van Spanje. Hier heeft ze zich volledig op het kiteboarden gestort. In haar jonge leven heeft de 19-jarige al heel wat successen op haar naam staan, waaronder de titel Junior Wereldkampioen, brons op het NK en het EK onder 20.

Ook Sander heeft zijn leven geheel aan het kiteboarden gewijd. Na het behalen van zijn diploma heeft hij volledig gekozen voor het kiteboarden en is sindsdien dag en nacht bezig met de sport. Met succes, want hij behaalde goud op het NK en brons op het EK. Zijn roots liggen in Zeeland, maar is momenteel woonachtig in Noordwijk. Enkele jaren geleden is hij zijn eigen kiteboardschool ‘4Wind’ begonnen op het strand in Castricum.

Met de twee Wild Cards is de Nederlandse inbreng uitgebreid. Maar liefst zeven Nederlandse riders doen op Texel mee aan de wedstrijden in het topsegment, de Freestyle Elite League. Naast Isabeau Galiart en Sander Bos hebben voormalig wereldkampioen Youri Zoon, Annabel van Westerop (momenteel tweede in het klassement), Rens van der Schoot, Annelous Lammerts (momenteel vierde in het klassement) en Vera Klabbers zich geplaatst. Voor de laatste drie is het de eerste keer dat zij het hele jaar in de Elite League deelnemen en ook tijdens het toernooi op Texel meevaren. In totaal doen op Texel 75 ‘riders’ uit 19 landen mee.

Bekijk ook deze video over de World Kiteboard League op Texel. Of kijk hier voor de tickets!

Wil je meer kite-nieuws op je tijdlijn? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram. Met een abonnement op Access Kiteboard Magazine zit je altijd goed en ontvang je de laatste editie als eerst op de mat!

 

 van