TWEE NIEUWE E-BIKE-AANDRIJFUNITS VERVOLMAKEN SHIMANO’S E-CARGO-PROPOSITIE

Op de SHIMANO EP8 en E6100 e-cargo-specifieke aandrijvingen zit ingebouwde firmware ontworpen voor het vervoeren van zware ladingen. Shimano aandrijvingen voor e-bakfietsen, versnellingen en remsystemen voldoen nu aan de technische norm (DIN 79010) voor gebruik van transportfietsen en bakfietsen.

Shimano gaat verder de e-bikemarkt op met de invoering van twee nieuwe modellen aandrijving, ontworpen met innovatieve functies om fietsen met zware ladingen aan te drijven. Niet alleen zijn deze aandrijfsystemen bedoeld voor vrachtvervoer, maar ook voor gezinnen, ritjes door de buurt, transport en vrijwel alles wat je op een fiets wil meenemen.

De twee modellen zijn Shimano’s EP8 en E6100, nu met speciale transportvarianten onder de naam DU-EP800-CRG en DU-E6100-CRG. Ze stoelen op Shimano’s principes van systemen die als één geheel werken en zijn ook geschikt voor Shimano-versnellingssystemen, zoals Nexus interne versnellingsnaven of derailleurs/cassettes. Ze kunnen worden aangevuld met Shimano-remsystemen die zijn goedgekeurd voor bakfietsen.

SHIMANO'S E-CARGO-PROPOSITIE

Om ze te onderscheiden zit er een opvallende gele CARGO-sticker op de behuizing van deze aandrijvingen, die gebaseerd zijn op Shimano’s reguliere modellen DU-EP800 en DU-E6100. Maar het verschil zit van binnen. De Shimano-ingenieurs die onderzoek doen naar het stuurgedrag van e-bakfietsen, hebben nieuwe specifieke firmware-instellingen gecreëerd voor het vervoeren van zware ladingen (tot wel 250 kg).

Zoals alle aandrijvingen van Shimano voor stads e-bikes zitten op de modellen DU-EP800-CRG en DU-E6100-CRG nog steeds de standen Eco, Normaal en Hoog. Maar beide aandrijvingen voor bakfietsen produceren hun maximale uitgangsvermogen bij veel minder trapkracht van de rijder. Bovendien kun je deze standen onderweg volledig personaliseren met Shimano’s E-TUBE-app.

Het grootste verschil is dat de EP8-aandrijving beter presteert dankzij een krachtige maar stillere motor, terwijl de E6100 meer geleidelijke acceleratie biedt met een lager uitgangsvermogen. Het komt erop neer dat ze allebei de juiste ondersteuning leveren om op een e-bakfiets te rijden, maar de mate van ondersteuning van de EP8-aandrijving maakt het trappen op deze fietsen net ietsje makkelijker.

SHIMANO'S E-CARGO-PROPOSITIE

Als we er dieper op ingaan, zien we dat het meer geavanceerde model DU-EP800-CRG veel van dezelfde functies en kenmerken heeft als Shimano’s EP8 aandrijving voor mountainbikes. Het is een licht en compact model met een ontwerp dat keurig geïntegreerd is in de fietsframes. Hij is stil tijdens het freewheelen of trappen, zelfs onder druk. Ook kun je er soepel mee trappen, zelfs zonder trapondersteuning. Warmteregulering is een specifiek voordeel van de DU-EP800-CRG; koelvinnen op de behuizing verspreiden de hitte en ook het geoptimaliseerde interne versnellingsmechanisme werkt koelend, zeker op lange beklimmingen.

De DU-E6100-CRG is iets groter dan de EP800-CRG, maar heeft veel van dezelfde functies, zoals soepel trappen onder druk of zonder accu-ondersteuning, loopondersteuning, startmodus en volledig automatisch schakelen. Het grote verschil is het maximale ondersteuningsvermogen, bij de DU-E6100-CRG is dat 60 Nm.

Zowel de EP8 als de E6100 biedt twee handige functies als je de aandrijving combineert met een Di2 interne versnellingsnaaf; de startmodus, die afschakelt naar de versnelling waarin je het liefst optrekt, en volledig automatisch schakelen, zodat je geen zorgen hebt over het schakelen als je de optimale trapdruk (ingangsvermogen) en snelheid bereikt.

Beide aandrijvingen zijn geschikt voor Shimano’s accu’s van 630 Wh, 514 Wh en 408 Wh of kunnen worden gecombineerd met accu’s van een 3e partij, zoals Shimano-partners Trend Power en Darfon. De aandrijvingen zijn ook geschikt voor diverse andere onderdelen van de Shimano-aandrijving en de remmen – een volledige lijst of compatibile opties is vind je op de Shimano’s website.

De twee nieuwe modellen – DU-EP800-CRG en DU-E6100-CRG – zijn verkrijgbaar vanaf zomer 2021.


Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoerWord abonnee van Electrified E-bike Magazine.

 van