14-01-2021 - Mountainbiken, Nieuws

Tweevoudig wereldkampioen Danny Hart rijdt vanaf 2021 voor CUBE Factory Racing team

Danny Hart en het Beierse CUBE Bikes slaan de handen inéén: Hart rijdt vanaf 2021 voor CUBE in het nieuwe Downhill Factory Racing team.

De 29-jarige Danny Hart explodeerde in de elite downhill-scene met zijn nu legendarische gouden run op de Wereldkampioenschappen 2011. Hart, afkomstig uit Redcar aan de noordoostkust van Engeland, heeft meerdere World Cup-overwinningen op zijn naam staan. Zelfs de meest steile en modderige tracks kunnen Hart, bekend als de Redcar Racket, niet tegenhouden. In 2019 eindigde hij bij elke ronde van het WK op het podium. 

Hart, die net met zijn vrouw Sophia een dochtertje heeft gekregen, heeft een langlopend contract met CUBE getekend en rijdt vanaf 2021 voor het nieuwe CUBE Factory Racing Team

“Ik ben ontzettend enthousiast over het nieuwe team en de fiets. De eerste tests met de TWO15 waren veelbelovend en ik kan niet wachten om erop te racen. Als nieuwe vader is het belangrijk voor mij om voor langer termijn te plannen en om op dezelfde golflengte zitten als mijn partners. Ik werd meteen verwelkomd in de CUBE-familie en voelde me echt thuis”, zegt de CUBE Factory Racing-rijder. 

Naar de wereldtop

Voor CUBE is de familiale sfeer belangrijk en werkt daarom nauw samen met zijn atleten. De langetermijnfocus van dit partnerschap versterkt deze waarden, zegt de oprichter en eigenaar van CUBE, Marcus Pürner. 

“Grondslag voor onze beslissing om voor 2021 een race-ready downhill-fiets te ontwikkelen was de wens om ons team naar het volgende niveau te tillen. Danny staat aan de top van zijn sport en kan ons team naar de wereldtop brengen. Het is de ultieme bevestiging van ons downhillportfolio als een belangrijke kanshebber op dit niveau. En niet alleen dat – we kunnen onze klanten fietsen van topkwaliteit bieden die door de profs zelf zijn getest.” 

Danny voegt zich bij het bestaande teamlid en vijfvoudig Duits kampioen Max Hartenstern. Het doel van Max is om de overstap te maken naar de wereldtop. Danny’s ervaring zal hem hierbij helpen. 

CUBE TWO15: compleet vernieuwd voor 2021

Max speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de nieuwe TWO15-serie. Afgelopen oktober lanceerde CUBE zijn volledig opnieuw ontworpen downhillfietsen voor de UCI Mountain Bike Downhill Worlds. Met z’n nieuwe frame heeft de TWO15 meer reach, een luiere stuurhoek – inclusief angle-set om de geo aan te passen – en een progressiever onderstel. Dat maakt hem snel, stabiel en controleerbaar, maar tegelijkertijd ook levendig. 

Met een superwendbare 27,5” aluminium versie of een razendsnelle carbon 29er racefiets om uit te kiezen, is er voor iedereen een perfecte TWO15. 

De eerste ronde van de UCI Downhill World Cup staat gepland voor eind april in Maribor, Slovenië. De MTB World Championships, het hoogtepunt van het seizoen, zullen eind augustus plaatsvinden in Val di Sole, Italië. 

Ga naar de website van CUBE voor het laatste nieuws over het nieuwe Racing Team. 

 van