16-09-2014 - Skiën, Nieuws

TWENTY – Poor Boyz Production

In de jaren ’90 was Johnny DeCesare begin twintig en werkte hij voor IBM in Burbank, Californië. Na twee jaar legde hij zijn werk neer en vertelde hij de secretaresse dat hij eerder wegging om te gaan skiën. DeCesare verliet zijn werk om 11:00 uur en stond om 12:30 uur op de piste van Wrightwood of Mount Waterman. Na drie uur skiën ging hij weer naar huis. Het ‘skipping-work-for-skiing-trips’ kwam steeds vaker voor totdat Johnny ging praten met zijn baas. Hij liep het kantoortje binnen van de IBM vice-president en zei: “Hey, bro. I gotta go back and see if I can become a pro skier, make films and be skier.” De rest is geschiedenis.

Johnny DeCesare is nu 46 jaar en zijn filmmaatschappij viert haar 20e verjaardag. De laatste release en tevens de 20e skifilm ‘TWENTY’ komt deze herfst uit. Krijg een voorproefje van de unieke beelden van de afgelopen 20 jaar in de onderstaande trailer.

DeCesare wordt bekroond met een aantal toonaangevende momenten waaronder, de eerste samenwerking met New Canadian Air Force. Een groep pioniers in het skiën die het gebruik van twintips bevorderde. Hij documenteerde ook vooruitstrevende momenten zoals de onmogelijke ‘180 to powder’ van Pep Fujas, de totstandkoming van super ster Tanner Hall en het, schijnbaar, onbegrensde talent van JP Auclair.

[youtube id=”vL73vUUKprk”]

TWENTY is ook te bewonderen op het freeski film festival, iF3 The Hague vrijdag 10 oktober. Klik hier voor tickets en meer informatie.

 van