08-01-2023 - Nieuws, Wielrenblad

UCI GRAVEL WORLD SERIES KOMT NAAR VALKENBURG

Op zondag 30 april 2023 vindt de eerste editie van Gravel Fondo Limburg plaats. Deze gloednieuwe gravelrace in het epicentrum van het Nederlandse wielrennen start en finisht bij het Shimano Experience Center en maakt onderdeel uit van de UCI Gravel World series.

UCI GRAVEL WORLD SERIES Shimano

UCI gravelrace in Nederlands wielerwalhalla, Valkenburg

Op zondag 30 april vindt de allereerste editie van Gravel Fondo Limburg plaats. Met start en finish bij het Shimano Experience Center; recht in het hart van het Nederlandse wielrennen. Profs, amateurs en liefhebbers starten samen per leeftijdscategorie in een gravelrace over 115 of 85 kilometer. Per categorie wordt gestreden voor het podium, maar ook om bij de beste 25 procent te finishen. Want alleen dan ben je gekwalificeerd voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel en mag je jouw land vertegenwoordigen op het hoogst mogelijke mondiale gravel-niveau!

Het parcours

Het parcours voert in omlopen door het prachtige en kenmerkende Limburgse heuvelland. De 115 kilometer-rijders leggen drie rondes af, terwijl de 85 kilometer-rijders na twee omlopen finishen bij het Shimano Experience Center. Elke deelnemer krijgt de full gravel race experience: een complete wedstrijddag met professionele tijdsregistratie, service en race-begeleiding zoals alleen de profs die kennen. De start vindt plaats in ’startblokken’ met rijders van dezelfde leeftijdscategorie.

UCI GRAVEL WORLD SERIES Shimano

Wedstrijd voor elke gravelliefhebber

Deze wedstrijd is open voor elke gravelfietser. Rijders die niet in het bezit zijn van een KNWU- of UCI-wedstrijdlicentie rijden op een daglicentie. Inschrijven kan vanaf januari 2023 en de kosten voor de eerste eerste early bird-tickets bedragen 55 euro. Interesse in deelnemen? Ga nu al naar de website www.gravelfondolimburg.nl en schrijf je in voor de maillijst om zeker te weten dat je als eerste wordt geïnformeerd bij de opening van registratie.

Klik hier voor meer informatie over UCI Gravel World Series!


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van