09-06-2011 - Mountainbiken, Nieuws

UCI Mountain Bike World Cup in SalzburgerLand

SalzburgerLand staat 10, 11 en 12 juni in het teken van de UCI Mountain Bike World Cup Downhill & Four Cross. Omdat het Oostenrijkse SalzburgerLand veel aandacht besteed aan mountainbikeroutes en Bikeparks, heeft het UCI besloten de 2e World Cup ook in het Salzburgse Leogang te houden. De beste Mountainbikers uit de wereld, waaronder de Nederlandse Anneke Beerten, strijden om de titel Downhill en Fourcross.   In het Salzburgse Leogang kan prima gemountainbiked worden. Tijdens de World Cup wordt er gereden op de twee onderdelen: Downhill en Fourcross.

Op vrijdag 10 juni start de World Cup met de kwalificatierondes van Fourcross. Zaterdag wordt de finale gereden en starten ook de kwalificatierondes Downhill. Zondag rijden de finalisten om de Downhill titel. Na deze finale gaat het Out of Bounds Festival op Bikepark Leogang verder. Degene die nog niet is uitgekeken op het Mountainbiken kan zo na zondag nog meer wedstrijden en feestelijkheden bijwonen. Wie deze MTB World Cup in SalzburgerLand dit jaar moet missen, kan volgend jaar alvast reserveren. Dan wordt de UCI Mountain Bike & Trials World Cup gehouden.

Mountainbiking en fietsen in Salzburger
Land In SalzburgerLand wordt in het zomerseizoen veel gefietst. Er zijn hiervoor kaarten met hoogteprofielen en GPS-gegevens beschikbaar. Voor de wielrenners worden evenementen georganiseerd, zoals de jaarlijks terugkerende Eddy Merckx Classic op 4 september. Voor de recreatieve fietsers is er ook genoeg. Zo zijn er routes voor meerdaagse tochten en dagtochten. Er is in totaal 6.000 km aan routes voor zowel het mountainbiken als wielrennen en recreatief fietsers uitgezet. De twee meest populaire zijn de Tauernroute en de Mozartroute. Langs deze routes zijn eethuisjes, kleine hotelletjes en reparatieservices te vinden.

 van