07-04-2014 - Nieuws, Wielrenblad

UCI onderzoekt toelating van schijfremmen

De schijfremmen werden afgelopen winter al geïntroduceerd in het veldrijden maar zijn voorlopig nog niet toegestaan in de wegwedstrijden. Hier komt mogelijk dit seizoen nog verandering in, omdat de wielerbond binnenkort een besluit zal nemen over het toestaan van schijfremmen in het peleton.

Volgens Bikeradar heeft de UCI grote fabrikanten als Shimano, SRAM en Campagnolo gevraagd wanneer zij hun systemen gereed kunnen hebben voor gebruik in wegwedstrijden. ,,Ik verwacht hun reacties in de komende twee weken”, vertelt Dimitris Katsanis, technisch consultant bij de UCI. ,,De introductie van nieuwe technologie moet soepel verlopen. Belangrijk aandachtspunt is de beschikbaarheid van het materiaal. En dan heb ik het niet alleen over de remmen, je moet ook bijpassende frames, vorken en wielen hebben. Het hele pakket moet gereed zijn.”

Momenteel wordt er druk vergaderd over een uniforme ISO standaard voor schijfremmen. Deze standaard wordt wellicht begin augustus al geïntroduceerd. Shimano heeft al een schijfremset voor racefietsen op de markt gebracht. SRAM komt waarschijnlijk half april met een herziene versie van hun hydraulische remgroep. Campagnolo wil nog niet zeggen of ze ook al aan een schijfremgroep werken.

Bron: Bikeradar

 

 van