10-10-2011 - Mountainbiken, Nieuws

Uitbreiding collectie Van Nicholas mountainbikes

Van Nicholas onthult op de Bike Motion twee gloednieuwe aanwinsten binnen haar collectie mountainbikes.  De Valkyr is hun eerste full suspension mountainbike en daarmee een mooie toevoeging aan hun uitgebreide collectie titanium fietsen. Het prototype heeft vorig jaar op de beurs het daglicht al even gezien, maar 2012 staat als het officiële geboortejaar van het definitieve model. “Wij staan te trappelen om de Valkyr in productie te nemen”, aldus oprichter en hoofd design Jan-Willem Sintnicolaas. “Ook zijn we net zo enthousiast over onze Redwood, ons eerste entry-level Titanium mountainbike. Een echte ‘allrounder’, waarvan we hopen dat het velen zal overtuigen van Titanium voor off-road disciplines.“

Het 2011 prototype van de Valkyr is uitvoerig onder de loep genomen. Na de nodige testen en berekeningen is  de stijfheid en tractie geoptimaliseerd. Een extra versteviging werd ingebouwd in de liggende achtervork, om stijfheid te creëren. Van Nicholas heeft bij dit model voor glijlagers gekozen.

De Redwood is de perfecte keuze om kennis te maken met Titanium mountainbikes. Dit model met haar ‘multi-purpose’ geometrie is ontworpen als Twentyniner. En kan zowel gebruikt worden met versnellingen als een single speed, en met schijven of v-brakes.  Er is genoeg ruimte voor welke band u ook kiest en er is zelfs de mogelijkheid voor een bagagedrager, zodat de Redwood desgewenst ook gebruikt kan worden  voor woon-werkverkeer.  De eindeloze mogelijkheden, samen met de prachtige geborstelde afwerking die de Van Nicholas fietsen kenmerkt , biedt toch een zeer verleidelijk vooruitzicht. Wil je meer informatie of een testrit met een van onze nieuwe fietsen kun je ze bezoeken op de BikeMotion, stand 12.F060.

Van Nicholas Magazine 2012
Van Nicholas presenteert dit jaar haar nieuwe 2012 collectie van Titanium fietsen en accessoires op een geheel nieuwe manier :  een Van Nicholas Magazine.  “We wilden een stap verder gaan dan een standaard productbrochure”, aldus Jan-Willem Sintnicolaas, oprichter en hoofd design. “Met onze voorgaande brochures konden wij het Van Nicholas gevoel nog niet volledig overbrengen, we wilden dit keer meer laten zien dan alleen onze fietsen, meer onze filosofie uitdragen, de lezer meenemen in de wereld van Titanium.”

De eerste exemplaren van het nieuwe Van Nicholas magazine worden verspreid op de BikeMotion. Binnenkort zijn ze ook te verkrijgen via het Van Nicholas dealernetwerk of de website www.vannicholas.com.

Meer info vind je hier.


 

 

 van