08-03-2017 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Uitgelicht – Kevin Langeree

Kevin Langeree de alleskunner. Meervoudig Nederlands kampioen Freestyle, wereldkampioen Freestyle, Red Bull King of the Air winnaar en ga zo maar door. Een van de grondleggers van het kiten, een allround waterman en altijd met een lach op zijn gezicht. We bespreken hieronder enkele overwinningen, tv-programma’s en films waar Kevin in te zien is.

Kevin Langeree

Kevin Langeree, geboren in 1988 te Noordwijk. Op zevenjarige leeftijd begint Kevin met powerkites te vliegeren op het strand en twee jaar later pakt hij zijn eerste golven op een surfboard. Op elfjarige leeftijd combineert hij beide sporten en is hij volledig besmet geraakt door het kitevirus. Gelukkig maar, anders hadden we het moeten doen zonder deze eindbaas.

Kevin’s zus, Jalou Langeree, is ook geen onbekende in de kitewereld. Ze is maar liefst acht keer als Nederlands kampioen uitgeroepen en in 2012 gekroond tot wereldkampioen in de wave categorie. Wellicht heb je Jalou vorig jaar voorbij zien komen in het programma Expeditie Robinson, waar ze het tot aflevering elf wist te schoppen.

Overwinningen


Red Bull King of the Air – 2014

Red Bull King of the Air, volgens vele dé kitewedstrijd van het jaar. Het is het meest extreme kite evenement ter wereld waar 24 rijders aan deelnemen. De eerste editie van the King Of The Air werd gehouden in Ho’okipa, Hawaii. De kites van toen zijn niet te vergelijken met de kites van tegenwoordig, want tegenwoordig gaan we hoger, harder en verder!

In 2013 werd het evenement sinds lange tijd weer gehouden in Big Bay, Kaapstad. Kevin’s teamgenoot Jesse Richman ging er hier met de winst vandoor. In 2014 was Kevin gebrand op de overwinning. De verwachting was dat hij hoog zou eindigen in de competitie. In de finale moest hij het opnemen tegen andere Dutchies Ruben Lenten en Steven Akkersdijk, geen kleine jongens. Zie onderstaande video van The King of The Air 2014 met Kevin, Go Big or Go Home!

Wereldkampioen – 2009

Als iemand weet hoe het voelt om telkens net naast de eerste plaats te grijpen, is het Kevin. In 2006, 2007 en 2008 eindigt hij op de tweede plaats achter Aaron Hadlow. In 2009 was het spannend tot de laatste stop van de PKRA Tour, welke gehouden werd in New Caledonia. Youri Zoon, Aaron Hadlow en Kevin maakten allen kans op de wereldtitel. Eerst was het Youri die Aaron uitschakelde. Vervolgens versloeg Kevin Youri in de halve finale. Uiteindelijk werd de eerste plek niet behaald, maar Kevin had genoeg punten verdiend om Aaron en Youri voor te blijven in het algemeen klassement. Eindelijk ging die langgekoesterde droom in vervulling, wereldkampioen!

Nederlands Kampioen – 2009

Kevin wordt in 2003 voor het eerst Nederlands kampioen in de Freestyle categorie. Ook in de jaren 2004, 2005 en 2009 pakt hij de eerste plaats. In de finale van 2009 moest hij het opnemen tegen Youri Zoon. Geen gemakkelijke opgave, zie een samenvatting van de wedstrijd hieronder.

 

Film & TV 


Chapter One – 2016

Chapter One, is volgens velen dé kitefilm. De film kwam tot stand in samenwerking met Wetransfer en Eyeforce. De film is te zien in 4K en opgenomen in de meest waanzinnige spots ter wereld. Denk hierbij aan Fiji, Hawaii, Zuid-Afrika en niet te vergeten ons eigen koude winderige landje. Niet alleen Kevin, maar ook Ruben Lenten, Aaron Hadlow, Pete Cabrinha en Youri Zoon zijn onder andere terug te zien in Chapter One. Klik hier voor het artikel over Chapter One.

Kevvlog – 2016

Vlog, afkorting voor video weblog. Kevin upload om de tijd korte video’s waarin hij je een kijkje van zijn leven laat zien. De afleveringen bevatte tips & tricks als: hoe kan je varen in sterke wind met een grote kite? De video’s zijn terug te zien op zijn youtube kanaal. Zie hier Kevin zijn laatste vlog opgenomen in Kaapstad!

Spartan X & 7 Days – 2015

Spartan X was eind 2015 voor het eerst te zien op Insight TV. Twaalf topsporters van over de hele wereld moesten tegen elkaar strijden in meerdere afleveringen. De ‘challenges’ bevatte fysieke maar ook mentale uitdagingen die de deelnemers moesten overwinnen. Zeker het terugkijken waard. Spoiler alert, Kevin staat in de finale. Klik hier voor de trailer.

Een jaar later is Kevin te zien in een nieuwe serie van Insight TV. Dit keer neemt hij het op tegen zijn zus, Jalou. Net zo gedreven en fanatiek als haar broer gaat ze de strijd aan. De serie bestaat uit zeven afleveringen die zich elk in een ander land afspeelt. Benieuwd naar wie er wint? Ga naar de pagina van 7 days om alle afleveringen terug te zien.Kevin Langeree 7 days

Hidden Lines – 2012

Hidden Lines, de voorloper van Chapter One. De film kwam in 2012 uit met als hoofdrolspelers Kevin, Youri en Nick Jacobsen. Eyeforce nam de productie op zich, wat resulteerde in de eerste echte kite film wereldwijd. De film is online te bekijken en geschoten in Chili, San Blas Islands en Nitro City. Wil je de film nog een keer zien? Klik dan hier om alle afleveringen te zien.

Access_nieuws_Hidden Lines kiteboard premiere 2012

Naish Kiteboarding TV – 2012

In 2012 kwam Naish met de internet serie Naish Kiteboarding TV. De serie is doorgezet voor twee seizoenen. Naast Kevin zijn onder andere Jesse en Shawn Richman, Jalou Langeree en watersport legendes Robby Naish en Kai Lenny te zien. De serie is al wat ouder, maar de afleveringen zijn nog steeds vet om terug te zien. Zie hieronder de aflevering waarin team Naish tussen de ijsschotsen aan het spelen is.

https://vimeo.com/52505308

Vond je dit artikel gaaf? Klik dan hier voor de kitesurfer van de week: Ruben Lenten

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Kevin Langeree? Like zijn Facebook-pagina en abonneer op zijn YouTube kanaal. Benieuwd met welke spullen hij vaart? Ga dan naar de Naish en O’neill pagina.

 van