10-05-2017 - Kitesurfen, Nieuws

Uitgelicht – Niccolo Porcella

Niccolo Porcella is misschien niet een naam die je direct herkent, maar kitesurfen kan hij zeker! Niccolo is een adrenaline junkie. Naast kitesurfen is hij ook een big-wave rider, wingsuiter en cliff-diver. Genoeg vette sporten waar menig kitesurfer stiekem wel eens van droomt.

Niccolo is geboren in Maui, maar opgegroeid in Italië. Op twaalfjarige leeftijd wist hij zijn ouders te overtuigen om terug te verhuizen naar Maui om zich verder te ontwikkelen als professionele surfer. Op zeventienjarige leeftijd, na de eerste keer ‘Jaws’ te hebben gereden op een surfboard, is hij verslaafd aan het big-wave surfen.

Niccolo won in 2016 de ‘Tag Heuer Wipeout of the Year Award’. Zijn naam was daarvoor nog niet zo bekend in de surfwereld. Na deze wipeout? Het filmpje ging viral en werd omschreven als ‘Biggest Wipeout Ever’, ‘Heaviest Wipeout in Surfing History’ en ‘Man Escapes Death in Tahiti’.

Niccolo over de crash: ‘Op het moment dat ik door de jetski in de golf getrokken werd ging er weinig door mijn hoofd. Toen ik het touw losliet, wist ik dat ik iets te langzaam ging. Onder aan de golf waren drie ‘steps’ die ervoor zorgde dat mijn board ineens stilstond.’ Bekijk onderstaande video voor het vervolg.

Niccolo is niet een naam die je veel in de freestyle scene tegenkomt, maar in de big wave scene wel. Niccolo heeft de grootste golven ter wereld gereden, waar ook een paar flinke wipeouts bij komen kijken. Op 4 januari 2016 zat hij te diep in de golf, waardoor er twee mogelijkheden over bleven. De kite releasen of over de golf heen proberen te springen. Niccolo probeerde het laatste, wat de slechtste beslissing bleek te zijn. Niccolo wist precies in de lip te springen wat voor ons heftige beelden oplevert.

Ooit gehoord van liftoff? Zo niet, dit is een van de vetste series die je kan bekijken. In de serie gaan Jokke Sommer, een van de beste wingsuit piloten en Niccolo Porcella proberen van sport te wisselen. Samen moeten ze alle hindernissen overwinnen. Deze twee topatleten krijgen hulp van de beste mentors in de sport zoals Garrett McNamara en Dominik Loyen.

https://www.youtube.com/watch?v=Ui4ibBVR7e0&t=86s

Niccolo maakt onderdeel uit van het Mystic international team. Benieuwd waar hij mee vaart? Check de Mystic website! Wil je niks meer missen op het gebied van Kitesurfen word dan abonnee

 van