23-03-2017 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Uitgelicht – Susi Mai

Susi Mai, een van de meest bekende vrouwelijke kitesurfers ter wereld. Haar passie voor de sport heeft haar gebracht tot waar ze nu is. Susi is zelfs de eerste die drie keer de Red Bull King of the Air wist te winnen. Tegenwoordig zet Susi zich vooral in voor organisaties die gericht zijn op een schonere wereld en goede doelen.

Susi Mai

Susi Mai is geboren op 18 mei 1984 in Duitsland. De zomers bracht ze door in Italië waar haar ouders een windsurfschool hadden. Op vijf-jarige leeftijd verhuisde ze naar het Dominicaanse Republiek. Ze heeft een tweetalige basis en middelbare school afgerond. Susi begon in vergelijking met andere pro-kitesurfers erg laat met kiten, ‘pas’ op 18-jarige leeftijd! Na acht maanden oefenen eindigde ze al op de tweede plek tijdens een van de PKRA stops.

Een jaar later, op 19-jarige leeftijd wordt Susi gekroond tot ‘Queen’ of the Air, welke toen nog gehouden werd in Hawaii. De twee jaren daarop, 2004 en 2005 wist Susi keer op keer de eerste prijs te pakken. Dit maakte haar de eerste kitesurfer ooit die drie keer de Red Bull King of the Air wist te winnen.

Gear voor vrouwen

Susi weet als geen ander waar de kitesurfsters tegenaan lopen. In 2013 bracht ze de eerste vrouwen-lijn uit in samenwerking met Cabrinha. De Siren, gebaseerd op de Switchblade maar in het roze en turquoise. De kite is gefinetuned waardoor er een lichtere bardruk ontstaat. De kite stuurt sneller en misschien wel het belangrijkst voor de kitesurfsters, de trimcleat zit dichterbij. Dit maakt het makkelijker om de kite te power-en-depoweren.

MaiTai Kite Camp

Susi Mai richtte samen met Bill Tai samen het MaiTai Kite Camp op. Het MaiTai Kite Camp is opgericht om organisaties te steunen die bijdragen aan het schoner maken van de oceanen. Gelukkig zijn er talloze organisaties wereldwijd die zich inzetten voor schonere oceanen, denk aan onze eigen Plastic Soup Surfer. Het MaiTai Kite Camp richt zich voornamelijk op de volgende drie organisaties: OceanElders, Mission Blue en Unite.

Van 25 tot 28 maart 2017 is er het eerste openingsfeest wat gehouden wordt in Noorwegen. De kiteboards worden ingeruild voor de snowboards, maar de kites worden alsnog meegenomen! Helaas is het alleen mogelijk om deel te nemen aan de evenementen op uitnodiging.

Susi Mai 1

KiteRight

KiteRight is het eerste goede doel wat opgericht is in de United Kingdom. Susi Mai is een van de ambassadeurs en zet zich net zoals bij het MaiTai Kite Camp in voor de ‘kitesurf maatschappij’. Het helpt mensen van alle leeftijden die geestelijke, lichamelijke en ontwikkeling uitdagingen hebben. Om te helpen wordt de kitesport ingezet. Het doel is om deze mensen kennis te laten maken met het kitesurfen wat ten goede komt van hen zelfvertrouwen en ze meer te betrekken bij de maatschappij.

Vond je dit artikel gaaf? Lees dan de vorige edities met Kevin Langeree en Ruben Lenten.

Wil jij meer informatie over Susi Mai? Ga dan naar haar Facebook-pagina of website om nog meer te weten te komen. Check de website van Cabrinha om te zien met welke gear Susi het water op gaat.

 

 

 

 

 

 van