23-09-2019 - Windsurfen, Nieuws

Uitslag Nederlands Kampioenschap Windsurf Slalom

De Geus en Daldorf Nederlands Kampioen Windsurf Slalom

Onder zeer zomerse omstandigheden werd op 21 en 22 september het Nederlands Kampioenschap Windsurf Slalom georganiseerd. Langs de Ijmeerdijk in Almere ging een groot deelnemersveld van start voor de finale van het Nederlands Kampioenschap. Bij de dames was het de Geus, die een thuiswedstrijd surfde, die haar titel niet meer in gevaar liet komen. Door haar goede resultaten in Stavoren stond zij al aan de leiding. Dit weekeinde won ze zowel het weekeind klassement als de Nationale Titel Slalom. De Belgische Andrea Vanhoorne werd tweede en Fabienne Hoogedam derde.

Nederlands Kampioenschap Windsurf dames
Final overall results: Dames

Bij de heren was het Jordy Vonk die het weekeind klassement pakte. Ingmar Daldorf werd tweede in Almere en stelde daarmee de eind overwinning veilig. Tweede in het eind klassement is Adriaan van Rijsselberghe en derde Ennio dal pont. Bij de jeugd ging de einde overwinning naar de van Texel afkomstige Jakob Kooij. Jakob won ook zowel het weekeind klassement als de overall ranking.

Nederlands Kampioenschap Windsurf heren
Final overal results: Heren

 

Nederlands Kampioenschap Windsurf jeugd
Final overal results: Jeugd

 

Voor meer windsurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vier keer per jaar het mooiste Windsurf magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Motion!

 van