15-05-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Uitslagen trials O’Neill World Cup Scheveningen – Dag 1

De eerste dag van de O’Neill World Cup begon zonnig en met een licht windje. De rijders verzamelden zich vroeg in het evenementdorp op het Scheveningse strand. Er verschenen eigenlijk teveel rijders voor de start van het wereldbekerevenement waardoor er zogeheten trials gehouden moesten worden. Niet iedereen kan meedoen met het hoofdevenement en dus moesten een hoop rijders vechten om een plekje. Onder deze kandidaten een hoop Nederlandse rijders.

 

Ondertussen gaven de mannen van Protect our Sea aan kinderen onderricht over hoe lang plastic in de zee blijft drijven.

Bram Bast wist zich helaas niet te plaatsen voor het hoofdevenement.

De voorrondes waren van zeer hoog niveau en het plaatsen was dan ook al een prestatie op zich.  De eerste die zich plaatste waren Romeu, Spiessberger, Jaspan, Schitzhofer, Da Silva, Scholte (NED), Koole (NED) en Whaley.

De jurytoren op het Scheveningse strand.

Toen werd het spannend. Er waren nog maar zes plekken over en 19 rijders die daarvoor moesten strijden. Dit waren Akkersdijk (NED), Bast (NED), Madson, Hayson, Hays, Bowd, Serin, Smith, Kervel, Van de Kop (NED), Hak, Morales, Hak (NED), Van Esch (NED), Van der Schoot (NED), Chatziliadis, Pijls, Jacobsen, Blanc, Bournay en van de Laar (NED).

Jerrie van de Kop wist zich te plaatsen voor het mainevent.

 

Er werd hard gestreden om de felbegeerde laatste zes plekken met als uitkomst dat ook Madson, van Esch (NED), Serin, Jacobsen, van der Kop (NED) en Smith zich plaatsten voor het hoofdevenement.

De eerste heats voor het hoofdevenement zijn inmiddels begonnen en gaan morgenochtend door. Blijf Access volgen via ons Facebookkanaal voor live-updates.

O’Neill heeft van dag 1 een mooi filmpje gemaakt:

[youtube id=”32vfmBi_Y9A” w=”700″]

[nggallery id=21]

 

 van