29-03-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Underground Steeze 137cm 2011

De Steeze is volgens Underground een stijf board geschikt voor harde wakestyle en veel pop op vlak water. De Steeze is aangepast voor het varen met boots, het board heeft 1/4” wakeboardinsert, extra rocker en een aangepaste onderkant voor het park. De afwerking van de onderzijde is namelijk te vergelijken met die van een snowboard, zodat je niet bang hoeft te zijn dat na één kicker je dek gesloopt is. De Steeze komt standaard in 133 en 137 en heeft kleine 30mm vinnen. De Steeze wordt geleverd zonder boots of straps. Maar beide passen er op.

Chop en vlak
De testcondities waren afwisselend choppy en vlak. En ideaal voor de Steeze. Na een goede sessie was ik dan ook erg te spreken over dit board. Hij voelde gelijk vertrouwd. De Steeze heeft voor mij een goede mix van eigenschappen: een classic wakestyleboard met de mogelijkheid voor boots. Underground promoot de enorme pop van dit board en na het testen was dit ook zeker merkbaar. De pop is makkelijk op te bouwen en je gaat gemakkelijk erg hoog met je raileys. Hoge gecontroleerde pop is dan ook wel een bijkomende eigenschap van het varen met boots.

Smooth en speels
Daarnaast zijn de algemene vaareigenschappen van de Steeze erg smooth en speels. Het board vaart goed upwind en had weer snel vaart na een landing of start. Ook van spray tijdens het varen was weinig te merken en het board voer goed door de chop. Wat mij positief opviel bij de Steeze was de uitstekende balans tussen grip en speelsheid op het water. Het board laat zich makkelijk sliden van heelside naar toeside, naar blind maar had toch snel grip na landingen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de combinatie van kleine vinnetjes en een scherpe rail. 137 bij 43 was een ideale maat voor boots. Ik vond het board niet erg zwaar en daarom perfect voor de wakestyle tricks. De optie straps en pads te monteren maakt het boardje ook erg geschikt voor de rijders zonder boots.

Conclusie
Een board voor zowel de hardcore bootsrijder als de wakestylerijder. De Steeze heeft zowel grip als speelsheid. En dat maakt hem een uitstekend board voor een brede doelgroep.

Door: Rik Haenen

 van