27-09-2017 - Surfen, Nieuws

6/10/2017: Untracked Film Festival!

Untracked is een uniek platform waar surfers, skiërs, snowboarders, mountainbikers, hikers, klimmers, alle buiten mensen, gedurende één avond bij elkaar zullen komen om de avonturen die Moeder Natuur ons laat beleven te delen en te vieren, met vrienden oud en nieuw.
Laat je verbazen tijdens surfen in het koude IJsland onder het Noorderlicht, en ga mee op een uniek sneeuw avontuur met Let’s Be Nomads bus dwars door de Balkan.

Op 6 oktober zal je in Theater de Meervaart, Amsterdam door korte en full feature films worden mee gevoerd door de grootste avonturiers, filmers en fotografen. Maar ook buiten de filmzaal is er een hoop te beleven. Doe mee aan prijsvragen, check de nieuwste gear en natuurlijk staat er een koud biertje klaar voor jou en je vrienden.

Details Untracked Film Festival
Locatie: Theater de Meervaart – Amsterdam
Tijd: Deuren open 18:00 – Eerste film 19:00
Tickets: € 15,- voor de hele avond
www.untrackedfestival.com

Check hieronder snel de trailers van de films die al bekend zijn gemaakt en hou de facebook pagina in de gaten voor meer updates.


Under an Arctic Sky – Chris Burkard Studio’s

De bekende fotograaf Chris Burkard trekt er in hartje winter samen met zes surf vrienden op uit in de meest afgelegen hoeken van IJsland. Op zoek naar de perfect golven met slechts enkele uren daglicht. Na slechts een paar dagen onderweg te zijn slaat de ergste storm in 25 jaar toe en moeten ze hun weg vinden in levensbedreigende situaties. Terwijl het land volledig stil kom te liggen, ontdekken ze uiteindelijk perfecte golven en schrijven geschiedenis door te surfen onder het Noorderlicht. Bekijk hieronder de trailer!

 


In Gora – PVS Company
Een verbouwde Amerikaanse schoolbus, een groep sneeuw fanaten, de Balkan: In Gora. Stap in bij het Nederlands / Belgische stel Valerie en Tim, de eigenaren van de Nomads bus voor een reis zoals je nog nooit hebt mee gemaakt. Afgelopen winter trokken zij er met het team van Picture Organic op uit in de Balkan. Op zoek naar de verborgen pareltjes van dit vaak nog ruige landschap. Een reis die niet zonder horde of stoten ging in de verbouwde Amerikaanse schoolbus en met de eco-minded insteek achter de trip, maar wel één die veel onvergetelijke momenten opleverde. ‘In Gora’ is het resultaat wat maakt dat je zo zelf wilt instappen… Bekijk hieronder de trailer!

 


Fishpeople – Patagonia
Voor sommige is de zee een angstige en gevaarlijke plek. Maar voor anderen is het een wereld van onbeperkt plezier, vrijheid en kansen waar het leven volledig geleefd kan worden. Middels de nieuwe documentaire Fishpeople, gemaakt door Patagonia en geregiseerd door Keith Malloy, worden de verhalen verteld van unieke karakters die hun leven hebben gewijd aan de zee. Van surfers en speervissers tot voormalige kolenmijn medewerkers en een groep kinderen uit San Fransico op de rand van de maatschappij. Een film over de transformative effecten van tijd doorbrengen in het water en hoe we onze dagelijkse beperkingen kunnen achterlaten in de wilde zoutwater wereld. Bekijk hieronder de trailer!

 


MAGNETIC – Magnafire Media
Sommige wintersport gebieden hebben een toch op de een of andere manier een magische aantrekkingskracht. Eén hiervan is Whistler in Canada. Maar waarom reizen skiërs en snowboarders van over de hele wereld reizen ieder jaar naar dit speciale dorpje? Wat is de aantrekkingskracht precies van die hoge pieken? In Magnetic ga je mee van de vetste fun parken tot de grootste flanken die smeken om de eerste bochten. Kan jij de aantrekkingskracht weerstaan? Bekijk hieronder de trailer!

 


 

The Alps – MRTN
Voor de crew van MRTN is het omarmen van de bergen niet alleen een onderdeel van hun leven, het is een manier van leven. Zoeken naar sneeuw vormt niet alleen hoe ze de bergtoppen beklimmen, maar ook hoe ze de wereld benaderen. Of je nou achter je bureau zit te staren naar de weerkaarten voor de eerste sneeuw, traint voor die wedstrijd of afreist naar de Alpen, we zijn allen onderdeel van een gemeenschap die gebouwd is rond een gedeelde passie. De banden die uit deze gemeenschap voortkomen, overstijgen continenten en culturen. Ze transformeren vreemden in vrienden. Immers, een glimlach op een poederdag heeft geen vertaling nodig. Bekijk hieronder de trailer!

 


 

Becoming History – Switchback Entertainment
De New Canadian Air Force bestaat uit de pioniers van het freeskien zoals we dat vandaag de dag kennen. Mike Douglas, JP Auclair, Jonny Mosely en JF Cusson om er maar een paar te nomen. De eerste twintip ski’s zagen door deze mannen het licht, werden getest en tot het uiterste gedreven. Nieuwe tricks werden ontdekt en de berg veranderde in één grote speeltuin. Becoming History neemt je mee naar het begin en de kern van alles: lol hebben met je vrienden op de berg.


Paradigm Lost- Poor Boyz Productions

In Paradigm Lost deelt Kai Lenny zijn volledige arsenaal aan skills binnen de watersporten die hij beheerst. Van big waves tot windsurfen, kitesurfen en suppen. Kai laat de eindeloze mogelijkheden van het watersporten zien  en introduceert de beste pro surfers aan een geheel nieuwe tak in de sport, het foil surfen. Met een  cast van o.a. John John Florence, Julian Wilson en Kelly Slater staat paradigm Lost bomvol met de beste surfactie.

 


Kijk voor meer info op de site van Untracked Festival, of check de facebook pagina voor updates!

 van