09-04-2020 - Mountainbiken, Nieuws, Magazines

Up/Down #1 2020

Het is alweer tijd voor Up/Down #1 2020! In deze frisse editie verruilen we Nederland voor de mooie trails in het warme spaanse zona zero in Aínsa, testen we de nieuwe e-bike van Specialized en factchecken veelgehoorde sportadviezen. Ben jij nog geen abonnee en ligt hij daarom nog niet op de mat? Bestel de losse editie dan snel in onze webshop!

Bekijk hier een voorproefje van Up/Down #1 2020 om alvast in de stemming te komen. Veel leesplezier!

Travel Aínsa

Terwijl Storm Ciara Nederland nog maar net heeft verlaten en storm Dennis alweer klaar staat om ons te teisteren, is redacteur Harm Spoelstra er helemaal klaar mee. Het onstuimige weer van de afgelopen weken draagt niet bij aan het benodigde aantal uren doorgebracht op de mountainbike. Het besluit is daar, tijd om het tochtige Nederland te ontvluchten voor het zonnige Aínsa.

Getest: Specialized LEVO SL

E-bikes, ze werden een aantal jaar geleden met gemengde gevoelens ontvangen, maar zijn inmiddels niet meer weg te denken in mountainbikeland. Het grootste nadeel is het gewicht, waarschijnlijk één van de belangrijkste redenen waarom veel mountainbikers de overstap niet zomaar zullen maken. Het rijdt toch anders. Met de Levo SL, een e-bike van ‘slechts’ zeventien kilo, wil Specialized twijfelaars een duwtje in de rug geven.

Feit of Fabel

We kennen ze allemaal wel. De verhalen tijdens het fietsen over – legale – middelen die je beter doen presteren op de fiets. Er is vaak wel iemand in de groep die gehoord heeft dat je beter gaat rijden als je cafeïne, compressiesokken of bietensap gebruikt.
Mooie verhalen, maar zijn het feiten of fabels? In dit artikel zal sportfysiotherapeut Wilko Camphuijnder, met onderbouwing vanuit de laatste wetenschappelijke publicaties, een aantal van deze vaak gehoorde uitspraken beoordelen als feit of fabel.

Inhoud

6. Voorwoord
8. Up/Dates
14. Travel – Aínsa
28. Getest – Specialized Levo SL
32. Beter remmen
34. Fysio – Feit of Fabel?
38. TransTyrol Rallye
40. Getest – Cube Stereo 150
46. Up/Grades
60. Travel – Bad Iburg

Lees Up/Down

De nieuwste uitgave van UP/DOWN mountainbike magazine kun je bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Binnenkort is Up/Down #1 2020 ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Up/Down, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht! 

 van