29-05-2020 - Mountainbiken, Nieuws, Magazines

UP/DOWN #2 2020 is uit!

UP/DOWN #2 2020 is vers van de pers! In deze editie bespreken we alles over hoe je je kids klaarstoomt en enthousiast houdt voor het mountainbiken. Daarnaast reizen we af naar Pakistan en testen we een paar banden van Schwalbe. Ben jij nog geen abonnee en ligt hij daarom nog niet op de mat? Bestel de losse editie dan snel in onze webshop!

Bekijk hier een voorproefje van Up/Down #2 2020 om alvast in de stemming te komen. Veel leesplezier!

BIKE-PEDAGOGIE

Wanneer je als kersverse papa of mama met je mini in je armen op de bank zit, is de kans groot dat je jullie over een aantal jaar samen op de mountainbike ziet. Achter elkaar aan racend, springend en joelend, om slippend te eindi- gen met een dikke grijns en high five. Maar wanneer begin je nu met moun- tainbiken met je kroost? Wat is een goede leeftijd en waar moet je allemaal aan denken? Up/Down sprak een flink aantal mountainbikende gezinnen over hoe zij ooit begonnen zijn.

Travel Pakistan

Elk issue inspireren met drie verschillende soorten reisverhalen. Een daar- van focust zich op de trails nabij huis, binnen een dag ben je weer thuis. De ander is meestal binnen Europa, inspiratie voor je komende bikevakantie. Haalbaar en prima te organiseren voor de gemiddelde biker. De laatste categorie is de droomtrip. Exotische of spannende oorden, vaak ver weg en buiten je comfortzone. Organiseren vraagt toewijding en planning. Niet zelden is het mountainbiken zelf ondergeschikt aan het avontuur en het onbekende op de bestemming. Een reis die je misschien maar eens in de vijf jaar, of eens in je leven zult maken. Maar zeker de moeite waard, vaak zijn dit de rei- zen die je visie op andere culturen en levenswijzen veranderen en mogelijk je eigen persoonlijkheid een andere richting op sturen. Het verhaal hieronder valt zonder twijfel in de laatste categorie, we volgen Jakob, Gerhardt en Martin op hun avontuur door de Karakoram, waar het vooraf nog maar de vraag is of er überhaupt valt te fietsen. Een verslag van Gerhardt Czerner.

RUBBERFETISH

Hoewel Schwalbe een flinke range banden voor alle mogelijke toepassingen heeft, beperken wij ons doorgaans slechts tot de mountainbikerange. Ook niet gek natuurlijk, voor een mountainbikeblad. Echter is de grens tussen verschillende disciplines al jaren aan het vervagen, waardoor het afgelopen december zomaar gebeurde dat voormalig hoofdredacteur Michiel Rotgans zich op de ‘gravel-afdeling’ van Schwalbe bevond.

Inhoud

6. Voorwoord
8. Up/Dates
18. Travel Pakistan
30. Bike-Pedagogie
40. Up/Grades kids
44. Getest Kona Honzo 20″ & 24″
48. Fysio Speelkwartier
54. Routes Tip 5
62. Rubberfetish
64. Up/Grades
68. Down/Load
72. Routebouwen in Nederland
74. Travel Chaudfontaine
82. Downtime


De nieuwste uitgave van UP/DOWN mountainbike magazine kun je bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Binnenkort is Up/Down #2 2020 ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Up/Down, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht! 

 van